SEPULTURA vydá karanténny album, novinky hlásia aj DECAPITATED a THALARION

SEPULTURA vydá karanténny album. DECAPITATED s novým koncertným videom. THALARION podpísali novú nahrávaciu zmluvu.

SEPULTURA

Kapela SEPULTURA vydá 13. augusta prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records karanténny album „SepulQuarta“. Nahrávku tvoria doma nahraté skladby, ku ktorým si vždy prizvali renomovaných hostí. „Celé to vzniklo na začiatku pandémie, keď bolo všetko zastavené. Mali sme vonku nový album, ale nemohli sme koncertovať. Preto sme vytvorili túto opakujúcu sa udalosť, kde sme sa mohli rozprávať s našimi fanúšikmi po celom svete, hrať našu hudbu a vymieňať si nápady. Udržiavalo nás to pri živote a silách, počas jedného z najťažších období v histórii ľudstva,“ vyjadril sa gitarista Andreas Kisser. Nižšie nájdete ukážku v podobe skladby „Mask“ s hosťujúcim Devinom Townsendom.

Poľskí death metalisti DECAPITATED zverejnili koncertné video ku skladbe „Cemeteral Gardens“, ktoré vyhrabali zo svojich archívov. Video taktiež podporuje čerstvé vydanie kolekcie „The First Damned“ obsahujúce prvé dve demonahrávky „Cemeteral Gardens“ a „The Eye of Horus“. Zaujímavosťou je, že skladby pre toto znovu vydanie neprešli žiadnymi zvukovými úpravami.

Domáca formácia THALARION podpísala zmluvu s nemeckým vydavateľstvom Uprising! Records. Kapela okrem toho stále pracuje na novom albume, ktorý nazvala „Dying on the Scorched Plains“. „Nahrávaciu zmluvu s celosvetovou distribúciou a promotion pre nový album „Dying On The Scorched Plains“ sme podpísali s jediným a najväčším dánskym hudobným koncernom Target Group, ktorý pod sebou združuje niekoľko sub-labelov (o.i. Target Records, Mighty Music, Emanzipation Prod., Uprising! Rec. atď.). Vzhľadom na náš hudobný žáner, nás Michael z Target Group zaradil k nemeckému labelu Uprising! Records. Ten povstal z prachu kedysi agilného vydavateľstva MDD Records. Pre THALARION je toto obrovská príležitosť dostať sa po takmer dvoch dekádach opäť do povedomia fans po celom svete,“ uvádza kapela na svojom facebookovom profile.