Výživný novinkový blok: CRYPTA, LACUNA COIL, Serj Tankian, THALARION, REALMS OF CHAOS a ďalší

CRYPTA zverejnila novú skladbu. LACUNA COIL začínajú písať nový materiál. Serj Tankian s novým klipom. DARKWOODS MY BETROTHED u Napalm Records. THALARION prezradili termín vydania nového albumu. REALMS OF CHAOS s novým gitaristom. WORMROT sú v štúdiu. Dočkáme sa nového albumu od PHRAGMENTS.

CRYPTA

Ženská death metalová úderka CRYPTA zverejnila novú skladbu „Dark Night of the Soul“ z chystaného debutu „Echoes of the Soul“. Ten uzrie svetlo sveta už v piatok, 11. júna, prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Kapela LACUNA COIL začína písať nový materiál. „Počas karantény sme netvorili. Vždy sme si mysleli, že pri písaní hudby sa musíte inšpirovať. A inšpirácia prichádza zvonka, prichádza zo skúseností, ktoré máte, a vecí, ktoré žijete. Prinajmenšom to platí pre nás. Všetko čo robíme v bežnom živote nás obohacuje a dáva nám vstupy, ktoré môžeme vložiť do našej hudby. Taktiež radi píšeme a tvoríme spolu. Takže, ak Marco (basgitarista) vytvorí základ hudby spolu s ostatnými v kapele, s Andreom (vokalista) sa potom vrhneme na texty a vokálne linky. Robíme to však spoločne. Príliš sa nám nepáčilo, že sme mali písať osobitne len preto, že treba vydať nahrávku. Teraz začíname zbierať nápady, pretože sa cítime o niečo šťastnejší,“ vyjadrila sa vokalistka Cristina Scabbia v rozhovore pre magazín Revolver.

Serj Tankian (SYSTEM OF A DOWN) sa hlási o slovo s novým videoklipom k piesni „How Many Times?“ z aktuálneho EP „Elasticity“.

Black metalisti DARKWOODS MY BETROTHED, u ktorých pôsobí aj klávesák Tuomas Holopainen (NIGHTWISH), podpísali celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records. V súčasnosti mixujú nový album „Angel of Carnage Unleashed“. Zatiaľ poslednú dosku „Witch-Hunts“ vydali ešte v roku 1998.

Slovenská kapela THALARION prezradila, že jej nový album s názvom „Dying on the Scorched Plains“ vyjde v novembri tohto roka prostredníctvom vydavateľstva Uprising! Records. „S monumentálno-orchestrálnym introm, ktorého názov tematicky znie „Prelude to Dolorous Scenes“, bude opus obsahovať desať skladieb doom/gothic metalu, v kompozičnej fúzii (ako u nás vždy bolo zvykom) black metalových sekvencií s občasnými death metalovými zásekmi. Do skladieb sa vrátili klávesy, tentoraz v oveľa pompéznejšej miere, a samozrejme, ako ste si mohli už všimnúť, Nela (Petronela Hederová). A že dokonale využila priestor pre svoj anjelský hlas budete mať možnosť počuť na jeseň, kedy vydavateľstvo naplánovalo vypustenie albumu. Toto, ľudia, bude metalová opera o hľadaní cesty skrz utrpenie i vášeň, o bolesti a strácaní. Pochmúrne ódy o vyprahnutých pláňach, na ktorých blúdia duše tých, ktorí sú nenávratne stratení,“ napísala kapela pred nejakým časom na svojich stránkach. Nová štúdiovka príde po veľmi dlhej dobe, keďže zatiaľ posledný album „Hellium“ vydali v roku 2004.

Banskobystričania REALMS OF CHAOS oznámili príchod nového gitaristu Patrika (ex-PORENUT). Ten už síce s nimi skúša dlhší čas, ale len nedávno bol oficiálne predstavený. Svoj útočný death metal tak budú môcť opäť predvádzať ako štvorica.

Grindcorová mlátička WORMROT sa aktuálne nachádza v nahrávacom štúdiu. Zatiaľ nie je jasné či pracujú na novej radovke alebo EP.

Matej Gyarfas pracuje na novom albume svojho dark ambientného projektu PHRAGMENTS, ktorý dostal názov „Those Who Worship the Stars“. Novinka bude koncepčná, počíta sa aj so zapojením viacerých hostí.