Poriadna nálož noviniek: PAIN, MACHINE HEAD, ENSLAVED, André Matos, THERION, ABORTED a ďalší

PAIN a MACHINE HEAD s novými skladbami. ENSLAVED a MR. BUNGLE zverejnili ukážky zo svojich živákov. Pozrite si trailer k dokumentu o André Matosovi. THERION, GO AHEAD AND DIE a ZEAL & ARDOR s novými klipmi. ABORTED vydajú nový album. MISERY INDEX zas novú kompiláciu.

PAIN

Švédi PAIN sa po piatich rokoch hlásia s novou skladbou „Party In My Head“. „Rozhodol som sa, že napíšem pieseň o všetkých blbostiach z posledného roka lockdownu a boja ľudí, vrátane môjho vlastného, aby som sa prispôsobil novému spôsobu života. Zrazu sme sa všetci museli vysporiadať so svojím vnútorným ja v našom odľahlom novom živote. Takže, toto je povzbudzujúca pieseň pre ľudí. Každý z nás má v hlave svoju vlastnú párty. Hudobne je to pekelná párty pieseň. Nemôžem sa dočkať, až ju zahrám naživo,“ vyjadril sa Peter Tägtgren. PAIN natočili k tejto piesni aj videoklip, v ktorom hosťuje Joe Lynn Turner (RAINBOW, YNGWIE J. MALMSTEEN, DEEP PURPLE).

Americká formácia MACHINE HEAD predstavila pieseň „Become the Firestorm“ z trojskladbového singlu „Arrows In Words from The Sky“. Ten vyšiel v piatok, 11. júna, v digitálnej podobe.

Nóri ENSLAVED zverejnili ukážku z chystaného živáku „Cinematic Tour 2020“ (CD/DVD/Vinyl/Digital) v podobe skladby „Sacred Horse“. Spomínaný živák vychádza 25. júna prostredníctvom vydavateľstiev Nuclear Blast Records/By Norse Music v rámci osláv 30. výročia existencie kapely. Ponúkne štyri koncerty, ktoré minulý rok odohrali v rámci jednotlivých live streamov.

Brazílsky hudobník André Matos by 14. septembra 2021 oslávil 50. narodeniny. A práve v tento dátum vyjde dokument s názvom „André Matos: Maestro of Rock“, ku ktorému si teraz môžete pozrieť finálny trailer. Projekt začal v roku 2018, keď André autorizoval rozhovory, kde rozprával o svojom živote a rôznych fázach svojej kariéry. Východiskový bod pre režiséra Andersona Belliniho a scenáristu Thiaga Rahal Maura bol rozhovor, kde ?atos cez päť hodín rozprával o rôznych témach. Po jeho nečakanej smrti (8. júna 2019), sa do dokumentu zapojila aj jeho rodina, aby poskytla stovky klipov z jeho osobného archívu a film sa mohol dokončiť.

Švédi THERION natočili nový videoklip k piesni „Eye of Algol“ zo stále aktuálnej dosky „Leviathan“.

Belgickí mäsiari ABORTED prezradili, že 10. septembra im prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records vyjde nový album s názvom „ManiaCult“. Pod správou nájdete aj obal, ktorého autorom je opäť Pär Olofsson.

ABORTED – ManiaCult

Kalifornská formácia MR. BUNGLE láka na svoj nový živák „The Night They Came Home“ ukážkou skladby „Eracist“. Spomínaná nahrávka vyšla 11. júna prostredníctvom vydavateľstva Ipecac Recordings a obsahuje záznam halloweenskeho online koncertu z minulého roka, kde okrem piatich coverov odohrali skladby z aktuálneho albumu „The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo“.

Kapela GO AHEAD AND DIE, ktorej členom je aj Max Cavalera (SOULFLY, CAVALERA CONSPIRACY) so svojim synom Igorom Amadeus Cavalerom, zverejnila nový videoklip ku skladbe „G.A.A.D“ z pred pár dňami vydaného debutu „Go Ahead and Die“.

Death/grindová úderka MISERY INDEX vydá 9. júla prostredníctvom vydavateľstva Repulsive Echo Records kompiláciu „Coffin Up the Nails“. Pozostávať bude zo skladieb z rôznych EP, splitiek či bonusov, ktoré nie vždy boli prístupné. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe cover skladby „When Glory Beckons“ od BOLT THROWER.

Švajčiari ZEAL & ARDOR majú nový videoklip k zatiaľ poslednému singlu „Run“.