METALLICA vydá fotoknihu z obdobia „Čierneho albumu“, Fieldy nebude koncertovať s KORN

Vyjde fotokniha o METALLICE z obdobia „Čierneho albumu“. Basgitarista KORN rieši osobné problémy. LACUNA COIL zverejnili ukážku z nového živáku. Mia Wallace späť v ABBATH. DORO vydá nový živák. Anette Olzon zas novú sólovku. HOODED MENACE s novou skladbou.

METALLICA

METALLICA sa chystá naplno osláviť 30. výročie svojho komerčne najúspešnejšieho albumu. Okrem už ohlásenej reedície „Čierneho albumu“ (viac info NA TOMTO ODKAZE) im 19. októbra vyjde prostredníctvom vydavateľstva Reel Art Press fotokniha „Metallica: The Black Album In Black & White“ so snímkami od ich dvorného fotografa Rossa Halfina mapujúce vznik albumu a turné. Halfin bol s kapelou počas nahrávania v štúdiach One On One v severnom Hollywoode a následne nafotil tisíce roliek filmu počas masívneho turné. Dôverne zdokumentoval vystúpenia, zákulisie, skúšky, rozhovory a cestovanie, spolu s jedinečnými portrétmi kapely. „V čase, keď skladby a nahrávka vznikali, sebavedomie bolo na vysokej úrovni. O tom, kto sme boli a ako sme sa na seba pozerali, cítili sme sa lepšie, ako kedykoľvek predtým, a to aj s ohľadom, že sme boli fotografovaní,“ vyjadril sa v tlačovej správe Lars Ulrich.

Ukážka z chystanej fotoknihy „Metallica: The Black Album In Black & White“

Basgitarista Reginald „Fieldy“ Arvizu z kapely KORN vynechá v najbližšom období koncertovanie. Dôvodom je jeho návrat k „zlým návykom“. „Posledných šesť rokov som sa zaoberal osobnými problémami, ktoré občas spôsobovali, že som spadol späť k zlým návykom a spôsobil som napätie v ľuďoch okolo mňa. Dostal som návrh, aby som si vzal čas na uzdravenie. Budem rešpektovať to, čo sa odo mňa požadovalo, a ten čas si vezmem. S mojou kapelou ma bohužiaľ neuvidíte. Budem pracovať na tom, aby sa zlé návyky z môjho systému dostali preč. Medzitým zostanem kreatívny, aby som udržal svoju myseľ a dušu na dobrom mieste. Jonathan, Munky, Ray a Head, mám vás rád, a nechcem do kruhu vnášať žiadne napätie alebo zlé vibrácie,“ uviedol Fieldy v oficiálnom vyhlásení. Samotná kapela mu vyjadrila podporu s dodatkom, že rodina a zdravie sú na prvom mieste.

Talianska formácia LACUNA COIL zverejnila ukážku z chystaného živáku „Live from the Apocalypse“ v podobe skladby „Veneficium“. Spomínaná nahrávka vychádza 25. júna prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records a ponúkne záznam streamovaného koncertu z 11. septembra 2020 na ktorom odohrali album „Black Anima“ v celej dĺžke.

Basgitaristka Mia Wallace (NERVOSA, ex-TRIUMPH OF DEATH) potvrdila na svojom Instagrame, že je opäť členkou kapely ABBATH, odkiaľ ju začiatkom roka 2020 vyhodili.

Metalová kráľovná DORO vydá 24. septembra prostredníctvom vlastného vydavateľstva Rare Diamonds Productions nový živák „Triumph and Agony Live“. Stane sa tak pri príležitosti 35. výročia albumu „Triumph and Agony“ jej bývalej kapely WARLOCK.

Speváčka Anette Olzon (ex-NIGHTWISH) vydá 10. septembra prostredníctvom vydavateľstva Frontiers Music Srl novú sólovku „Strong“. Prvú ochutnávku v podobe klipovky „Parasite“ nájdete nižšie.

Death/doom metalisti HOODED MENACE sa hlásia o slovo s novou skladbou „Chime Diabolicus“ z albumu „The Tritonus Bell“. Ten má dátum vydania stanovený na 27. augusta prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.