DREAM THEATER vydajú v októbri 15. štúdiovku, CRADLE OF FILTH natočili nový videoklip

DREAM THEATER vydajú nový album. CRADLE OF FILTH zverejnili novú skladbu a dátum vydania nového albumu. VADER s novým klipom. JINJER zverejnili novú skladbu. RUNNING WILD, Jerry Cantrell a RIVERS OF NIHIL ohlásili nové albumy. Dee Snider s novým videoklipom.

DREAM THEATER

Prog metalisti DREAM THEATER oznámili, že 22. októbra im prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music vyjde v poradí pätnásta štúdiovka „A View from the Top of the World“. Album prinesie 7 skladieb s celkovou stopážou 70 minút. „Milujeme hrať na našich nástrojoch. To nikdy nezmizne. Milujem byť kreatívny, písať a cvičiť tú časť svojej mysle. Dokázali sme, že sme to schopní robiť už dlho a neberieme to ako samozrejmosť. Kedykoľvek sa stretneme, vieme, že nemôžeme sklamať seba ani svojich fanúšikov, a preto sa snažíme ešte viac,“ uvádza v tlačovej správe gitarista John Petrucci. Nižšie nájdete aj artwork nového albumu.

DREAM THEATER – A View from the Top of the World

Kapela CRADLE OF FILTH prezradila, že avizovaný nový album „Existence Is Futile“ vydá 22. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Novinka sa nahrávala v Grindstone Studios s producentom Scottom Atkinsom. „Album je o existencializme, existenciálnej hrôze a strachu z neznámeho. Koncept nebol vytvorený pandémiou. Napísali sme to dávno predtým, ako to začalo, ale pandémia je špičkou, pokiaľ ide o smerovanie sveta. Myslím, že názov „Existencia je zbytočná“ znie trochu morbídne. Ale opäť ide o to, rozpoznať túto pravdu a povedať, že všetko je dovolené, pretože na ničom nezáleží, čo napodobňuje okultistu Aleistera Crowleyho. Všetci vieme, že zomrieme, a tak by sme si mohli dopriať život, kým ho vlastníme,“ uvádza frontman Dani Filth v tlačovej správe. Nižšie nájdete prvý, klipom podporený singel „Crawling King Chaos“.

Poľskí veteráni VADER vypustili do sveta nový videoklip ku skladbe „Blood of Kingu“ z albumu „De Profundis“, ktorého reedícia vyšla pred pár dňami.

Ukrajinská formácia JINJER zverejnila novú skladbu „Mediator“ z chystanej štúdiovky „Wallflowers“. Tá má dátum vydania stanovený na 27. augusta prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. „S pribúdajúcimi rokmi si často uvedomujeme, že svet okolo nás nie je ani zďaleka taký, ako sme očakávali. V očiach dieťaťa sa všetko zdalo farebnejšie, lepšie a optimistickejšie, nie? Kedy sa to všetko zvrtlo? Kedy to tak všetko zošedivelo? Je to skutočne chyba sveta? Alebo ide len o to, že ideme za nesprávnymi cieľmi, kariérami, ambíciami a úspechmi, než aby sme prijali jednu dôležitú pravdu? Parafrázovaním Johna Lennona – Ak niekto prenasleduje niečo iné ako šťastie, potom životu vôbec nerozumie,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení kapely.

Nemeckej formácii RUNNING WILD vyjde 29. októbra prostredníctvom vydavateľstva SPV/Steamhammer nový album s názvom „Blood on Blood“. Prvý singel „Diamonds & Pearls“ zverejnia 13. augusta. Novinka ponúkne celkovo 10 skladieb.

Jerry Cantrell (ALICE IN CHAINS) vydá 29. októbra prostredníctvom vydavateľstva Warner Music novú sólovku „Brighten“. Pod správou nájdete ochutnávku v podobe skladby „Atone“. „Mám rád hudbu Ennia Morriconeho a filmy Sergia Leoneho a tak to má trocha atmosféry psancov. V hlave som to mal už viac ako 20 rokov, prenasledovalo ma to. Nájsť vhodnú formu pre dobrý nápad niekedy trvá. To bol prípad skladby „Atone“,“ vyjadril sa v tlačovej správe Jerry Cantrell.

Kapela RIVERS OF NIHIL vydá 24. septembra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records nový album „The Work“. Ako prvú ukážku z neho zvolili skladbu „Clean“.

Dee Snider (TWISTED SISTER) sa hlási o slovo s novým videoklipom ku skladbe „Down But Never Out“ z čerstvej štúdiovky „Leave a Scar“.