SWALLOW THE SUN v novembri s ďalšou štúdiovkou. ČAD dokončujú nový album, mixovať sa bude vo Švédsku

SWALLOW THE SUN oznámili nový album. ČAD dokončujú práce na novej štúdiovke. Pribudli ďalšie kapely pre zimnú edíciu Gothoom festivalu. INFER vydajú reedíciu debutového albumu. NUNSLAUGHTER zas novú dosku. PORTA INFERI zverejnili nový videoklip.

SWALLOW THE SUN

Doom metalová formácia SWALLOW THE SUN oznámila, že 19. novembra jej prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records vyjde nový album „Moonflowers“. K nahrávke vyjde aj bonusový disk, na ktorom budú skladby z albumu v inštrumentálnej podobe. O toto intímne prevedenie sa postaralo zoskupenie TRIO NOX. Kapela zverejní každý týždeň jednu skladbu. Aktuálne je k dispozícii pieseň s názvom „Moonflowers Bloom in Misery“. O obal albumu sa postaral hlavný skladateľ kapely Juha Raivio. Mesiac namaľoval vlastnou krvou a ozdobil ho kvetmi, ktoré nazbieral počas jari v roku 2016, v období kedy zomrela jeho partnerka Aleah Starbridge.

SWALLOW THE SUN – Moonflowers

Kapela ČAD dokončuje nový a zatiaľ nepomenovaný album. Dvanásť nových skladieb sa opäť nahrávalo v českom štúdiu Sono. Predošlá doska „Zabi ma“ sa tu aj mixovala a mastrovala, no tentokrát sa záverečné práce doladia vo Švédsku.

Organizátori zimnej edície festivalu Gothoom pridali do line-upu ďalšie kapely. Sú nimi death metaloví matadori DEMENTOR, českí metalcoristi MADE BY ZERO a poľskí vyznávači black metalu PROCH. Festival by sa mal uskutočniť 29.- 30. októbra 2021 v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom. Ešte dodáme, že predpredaj začína 15. augusta. Návštevnosť podujatia je obmedzená na 500 ľudí.

Košickí blackened death metalisti INFER sa chystajú vydať svoj debut „In Cold Being“ z roku 2005 premiérovo na vinyle v limitovanon počte 200 kusov. Vydavateľstvo Necroeucharist Productions však ešte dátum vydania nezverejnilo.

Death metalisti NUNSLAUGHTER vydajú 27. augusta prostredníctvom vydavateľstva Hells Headbangers Records nový album „Red is the Color of Ripping Death“. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe klipovky „Broken and Alone“.

Česká kapela PORTA INFERI plní sliby svým fanouškům a vydává slíbený druhý song v mateřském jazyce. Text novinky „Vrať se nám“ ztvárnil zpěvák kapely DYMYTRY – Jan Macků alias Protheus. Text pojednává o křekhosti lidské svobody – jak lehké je svobodu ztratit a jak těžké je poté získat svobodu zpět, a že je potřeba začít používat rozum, aby člověk viděl, co se ve skutečnosti kolem něj děje. PORTA INFERI je známá svou metalovou různodostí a tenhle song to opět potvrzuje.