MEGADETH dokončili nahrávanie nového albumu. SOULFLY vyhodili gitaristu, na turné ho nahradí Dino Cazares

MEGADETH dokončili nahrávanie nového albumu. SOULFLY vyhodili gitaristu. SWALLOW THE SUN zverejnili novú skladbu. Novinka od EXODUS vyjde v novembri. TERRORIZER u staronového vydavateľstva.

MEGADETH

Kapela MEGADETH dokončila veľmi dlhé nahrávanie nového albumu „The Sick, The Dying and the Dead“. V nasledujúcich týždňoch bude prebiehať proces mixovania.

Skupina SOULFLY naverbovala na nadchádzajúce turné gitaristu Dina Cazaresa (FEAR FACTORY). O pár dní neskôr potom Max Cavalera oznámil, že dlhoročného gitaristu Marca Rizza vyhodili kvôli osobným dôvodom. „Bol to veľmi ťažký rok. Od SOULFLY som nedostal žiadnu podporu ani telefonát. Neboli žiadne peniaze pre členov kapely a ľudí okolo. Musel som sa vrátiť k dennej práci. Robil som renovácie domov a pracoval fakt tvrdo, desať hodín denne. Minulý rok vyšiel živák SOULFLY a nevidel som z toho ani cent. Po šiestich mesiacoch od Covidu som si povedal, že už to nechcem. Dal som do toho 18 rokov svojho života a v dobrých rokoch to bolo skvelé, ale posledných desať rokov to už tak dobré nebolo. Rozvrh koncertov bol šialený. Nebolo možné mať súkromný život a byť s rodinou. Radšej sa budem sústrediť na môj sólový projekt a tráviť čas so svojou rodinou, kde som šťastný a dostávam kredit za všetko čo robím,“ vyjadril sa Marc Rizzo v rozhovore pre Rock Talks.

Doom metalisti SWALLOW THE SUN zverejnili novú pieseň „Enemy“ v sláčikovom prevedení. Skladba je súčasťou nového albumu „Moonflowers“, ktorý vyjde 19. novembra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. K nahrávke vyjde aj bonusový disk, na ktorom budú skladby z albumu v spomínanej inštrumentálnej podobe. O ich intímne pretransformovanie sa postaralo zoskupenie TRIO NOX.

Nový album „Persona Non Grata“ od EXODUS mal pôvodne vyjsť počas leta, avšak vokalista Steve „Zetro“ Souza prezradil, že vydanie bolo posunuté na tretí novembrový týždeň. Dôvodom je zdržanie ohľadom výroby vinylov. Novinka vyjde prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Grindcoristi TERRORIZER podpísali celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom Earache Records, u ktorých v roku 1989 vydali kultový debut „World Downfall“.