Piatkový novinkový blok: TRIVIUM, MEGADETH, DESTRUCTION, BENEDICTION a ďalší

TRIVIUM oznámili nový album. MEGADETH so staronovým basgitaristom. DESTRUCTION zverejnili ukážku z nového živáku. BENEDICTION s novým klipom. MANTAR dokončili nový album. ROSA NOCTURNA zverejnili nové lyric video.

TRIVIUM

Americká formácia TRIVIUM vydá 8. októbra prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records nový album „In the Court of the Dragon“. Nový materiál sa nahrával počas minuloročnej jesene. Produkciu a mix mal na starosti Josh Wilbur. Pod správou nájdete ochutnávku v podobe klipovky „Feast of Fire“. „Vždy sa vyskytne jedna skladba, ktorú nečakáte, keď začnete písať nový album a po tých rokoch som stále nadšený z toho, ako sa pieseň môže skutočne objaviť z ničoho a preniesť album na miesto, ktoré ste nečakali. To sú momenty, ktoré pri vytváraní nahrávky vždy hľadáme. Do tohto albumu sme išli s vedomím, že máme čas zvážiť všetko, čo sa počas tohto obdobia vyskytne. A ak by to nebolo správne, mohli sme začať odznova, pretože na obzore nebolo žiadne turné,“ uvádza v tlačovej správe basgitarista Paolo Gregoletto.

Skupina MEGADETH naverbovala na nadchádzajúce turné bývalého basgitaristu Jamesa LoMenzu. V kapele pôsobil v rokoch 2006 až 2010 a podieľal sa na dvoch štúdiových albumoch. Kto však nahral basgitarové party na nový album a kto nahradí Davida Ellefsona na plný úväzok, nie je stále známe.

Thrasheri DESTRUCTION zverejnili ukážku z dnes (13.8.) vydaného živáku „Live Attack“ (Blu-ray/CD) v podobe skladby „Death Trap“. Spomínaná nahrávka obsahuje záznam takmer dvojhodinového live streamu z januára tohto roka.

Death metalisti BENEDICTION sa prezentujú novým videoklipom ku skladbe „Tear Off These Wings“ z aktuálnej dosky „Scriptures“.

Metalové duo MANTAR dokončilo práce na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Poslednú radovku „The Modern Art of Setting Ablaze“ vydali v roku 2018.

Čas covidový brněnská symfo metalová kapela ROSA NOCTURNA rozhodně nepromarnila. Od začátku letošního roku už vydali tři videa. Nyní přichází s lyric videem k písničce „Touhy v mlze“ z posledního alba „Andělé a bestie“. Kapela je už známá tím, že si na nahrávání svých desek zve hosty. Ne zrovna jen pár, ale docela hodně. A síla tohoto konceptu se naplno ukazuje i v této písničce. Aktuálně kapela pracuje na dvou live videích a připravují další hraný klip. Kromě toho chystají podzimní tour s kapelami DONOR a REBEL. – Tlačová správa