Výživný blok noviniek: DREAM THEATER, VOLBEAT, ME AND THAT MEN, NILE, LOCK UP a ďalší

DREAM THEATER natočili nový videoklip. VOLBEAT a LOCK UP vydajú nové albumy. ARMORED SAINT zverejnili ukážku z nového živáku. NILE u nového vydavateľstva. ME AND THAT MAN, WHITECHAPEL, OBSCURA, OMNIUM GATHERUM, 1914 s novými skladbami.

DREAM THEATER

Prog metalisti DREAM THEATER natočili videoklip ku piesni „Invisible Monster“ z nového albumu „A View from the Top of the World“. Ten má dátum vydania stanovený na 22. októbra prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music.

Dánska formácia VOLBEAT oznámila, že 3. decembra jej prostredníctvom vydavateľstva Republic Records vyjde nová štúdiovka „Servant of the Mind“. „Celý album som napísal za tri mesiace. Mal som dobré miesto a náladu, keď som bol doma a mal svoje vlastné publikum. Je v ňom veľa poznávacích znakov VOLBEAT. Ak sa vrátite k prvej nahrávke a porovnáte ju s tým, kde sme teraz, budete počuť, ako si kapela vyvinula svoj štýl, pričom si ponecháva charakteristický zvuk,“ uvádza v tlačovej správe frontman Michael Poulsen. Pod správou nájdete prvý singel s názvom „Shotgun Blues“.

Blues/folkové zoskupenie ME AND THAT MAN zverejnilo novú skladbu „Angel of Light“ s hosťujúcou Amalie Bruun alias MYRKUR. Nájdete ju na ich treťom albume „New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 2“, ktorý vyjde 19. novembra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Kapela ARMORED SAINT zverejnila ukážku z chystaného živáku (CD/DVD) „Symbol of Salvation Live“ v podobe skladby „The Truth Always Hurts“. Spomínanou nahrávkou, ktorá vychádza 22. októbra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records, oslávia 30. výročie albumu „Symbol of Salvation“. Materiál sa nahrával v roku 2018 v Gramercy Theatre v New Yorku.

Egyptológovia NILE podpísali celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records. „Kapela sa netrpezlivo teší na to, ako fanúšikom predstaví ďalšie kapitoly ságy NILE, ako súčasť rodiny Napalm Records. V tichosti sme pracovali a seriózne písali nové piesne pre ďalší album. Bude to v poradí desiata štúdiovka NILE, sme odhodlaní urobiť ju pre fanúšikov obzvlášť vražednou,“ uviedol v oficiálnom vyhlásení líder skupiny Karl Sanders.

Deathcoristi WHITECHAPEL natočili videoklip ku novej skladbe „A Bloodsoaked Symphony“ z dosky „Kin“. Štúdiová novinka vychádza 29. októbra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Technickí death metalisti OBSCURA sa hlásia o slovo s novou skladbou „Devoured Usurper“, ku ktorej natočili aj videoklip. Spomínaná pieseň je súčasťou albumu „A Valediction“. Vydanie je naplánované na 19. novembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Death/grinderom LOCK UP vyjde 26. novembra prostredníctvom vydavateľstva Listenable Records nový album „The Dregs of Hades“. Prvú ukážku z neho zverejnia 30. septembra.

Melodickí death metalisti OMNIUM GATHERUM dávajú do pozornosti klipom podporenú novú skladbu „Reckoning“ z nahrávky „Origin“. Tá vyjde 5. novembra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Ukrajinská formácia 1914 vypustila do sveta novú skladbu „Pillars of Fire (The Battle of Messines)“ z albumu „Where Fear And Weapons Meet“. „Skladba opisuje jednu z najbláznivejších epizód Veľkej vojny, bitku o Messines v Belgicku, keď britská armáda vykopala pod nemeckými pozíciami obrovské tunely, nabalila ich stovkami ton výbušnín a vyhodila do vzduchu. V jedinom okamihu zomrelo asi 10 000 ľudí. Jednoducho ich roztrhalo na kusy,“ uvádza v tlačovej správe vokalista Ditmar Kumarberg. Novinka uzrie svetlo sveta 22. októbra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.