URPÍN FEST 2014: ŠVÉDSKY A NÓRSKY SHINING V BANSKEJ BYSTRICI

URPÍN FEST 2014

SHINING (Swe), SHINING (Nor), SATURNUS (Den), ALKEHOL (Cze), INÉ KAFE (Svk), DEPRESY (Svk), PYOPOESY (Svk), MÄSO (Svk) a mnoho, mnoho ďalších…

4. – 5.7.2014, Banská Bystrica, futbalové ihrisko Kremnička

Vstupné: 15 € (predpredaj), 18 € (na mieste)

Občianske združenie URPÍN v spolupráci s Tirish pub a RC Tartaros organizujú v Banskej Bystrici na futbalovom ihrisku ŠK Kremnička jeden z najväčších letných festivalov v banskobystrickom okrese. Urpín Fest 2014 sa uskutoční v dňoch 4.-5.7.2014 (piatok od 15:00 – 02:00 a sobotu od 13:00 – 02:00). Paleta ponúkaných interpretov je naozaj široká!

V piatok 23.5. sa začal predpredaj vstupeniek na Urpín fest 2014 (limitovaný počet 500 ks + ako bonus bude k týmto vstupenkám pri vstupe pridané CD nazvané „BB kompilačka“ s hrajúcimi kapelami z banskobystrického kraja na festivale). Vstupenky si môžete zakúpiť na týchto miestach: Tirish pub (Horná 45, Banská Bystrica) a Informačné centrum Banskej Bystrice, Námestie SNP č.1.-radnica, Banská Bystrica v predajni Total Music vo Zvolene na Námestí SNP (v predaji iba 100 ks).

Na festivale sa môžete tešiť na dve pódiá. URPÍN stage, Tartaros stage a stan ART stage. Festival sa orientuje na podporu mladých a začínajúcich kapiel z banskobystrického kraja. Tieto mladé kapely budú mať možnosť si zahrať popri známych  hudobný telies z Slovenska, Čiech a vlastne celého sveta. Tešiť sa môžete na interpretov SHINING (Swe), SHINING (Nor), SATURNUS, ALKEHOL, INÉ KAFE, DEPRESY, PYOPOESY, MÄSO, Zuzana Smatanová, CHINASKI, Marián Varga, Dorota Nvotová, MAFIA CORNER, KARPINA, ABBA, PEACOCK BALL, THE PARANOID, ANSTRATUS, GAZDASGRIND a mnoho ďalších. Tešiť sa ôžete aj na skupiny z banskobystrického kraja, ktoré postúpili v súťaži o CD „BB kompilačka“.

V ART stagei bude prebiehať výstava fotiek Filipa Topla a PSÍ VOJÁCI plus naživo zahraté skladby PVO – výjazdný bar „Už jsme doma“. Ide o nekomerčný stan, v ktorom sa premietajú hudobné filmy a dokumenty, ktoré sa inde neuvidíte. Namátkovo spomenieme: dokumenty „Už jsme doma, Czech Music On the Road“ (o turné českých kapiel v Japonsku alebo Austrálii…), dokumenty „Dobrá víla Kalandra“, „Mejla“, „film o Velíškovi“, „Jaro peklo podzim zima“, plus ďalšie dokumenty o undergrounde. Tu bude zastúpená aj alternatívna scéna (Plastici, Magor, Už jsme doma apod.).

Festival ma nekomerčné zamerania ide o podporu mladých začínajúcich kapiel z BB kraja.

Viac info o URPÍN feste 2014 na tomto odkaze.

Tlačová správa