BEHEMOTH zverejnili ukážku z chystaného živáku. OBITUARY sa otvorili fanúšikom, vyjde im biografia

BEHEMOTH a SUFFOCATION zverejnili ukážky z chystaných živákov. Vyjde kniha o kapele OBITUARY. EXODUS, CYNIC a EMIGRATE s novými skladbami. HAMMERFALL znovuvydajú album „Renegade“. THALARION ponúkajú prvú skladbu z nového albumu.

BEHEMOTH na scéne

Poľská úderka BEHEMOTH zverejnila ukážku z chystaného živáku (Blu-ray/CD/Vinyl) „In Absentia Dei“ v podobe skladby „Bartzabel“. Novinka, ktorá uzrie svetlo sveta 17. decembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records, ponúkne záznam ich streamovaného koncertu zo septembra minulého roka.

Legendárnym death metalistom OBITUARY vyjde oficiálna biografia „Turned Inside Out: The Official Story of Obituary“ od autora Davida E. Gehlkeho. „Toto je vôbec prvý prípad, kedy sme sa ako kapela oficiálne otvorili fanúšikom. Pozreli sme sa do minulosti a zaspomínali sme si, ako to všetko v Tampe začalo. Podelili sme sa o príbehy zo štúdia, z ciest, a tiež, o chaos, ktorý počas našej kariéry skutočne bol: dobrý, zlý a škaredý. Sú to udalosti, ktoré nás urobili tým, kým sme, a skutočnosti, ktoré sa zapísali do histórie,“ vyjadril sa bubeník Donald Tardy v oficiálnom vyhlásení. 328-stranová kniha v tvrdej väzbe so stovkami vzácnych a nikdy predtým nevidených fotografií, s predhovorom Maxa Cavaleru (SOULFLY, SEPULTURA), je k dispozícii výlučne na predobjednávku prostredníctvom decibelmagazine.com. Kópie by mali byť odoslané začiatkom januára. Nižšie nájdete aj trailer.

Thrasheri EXODUS vypustili do sveta lyric video ku novej skladbe „The Years of Death and Dying“ z očakávanej dosky „Persona Non Grata“. Tá má dátum vydania stanovený na 19. novembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Skladba začala ako báseň z pohľadu Smrti, ktorá je mysliacou entitou, ktorá vždy sleduje, hľadá slabosť a príležitosť. Príbeh pochmúrnej smrti. Strácali sme legendy: Bowie, Cash, Petty, Prince, Frey a zoznam pokračuje a pokračuje. Potom sme začali strácať rodinných príslušníkov a priateľov na vlastnej obežnej dráhe. Najprv bol názov, potom báseň, z ktorej sa stala pieseň. Text som zdieľal s Garym Holtom, ktorý mi pomohol s frázovaním a chalanom sa to páčilo. Pieseň je naozaj dlhá, ale odchádzali ďalšie legendy až do momentu, kedy to Steve „Zetro“ Souza začal spievať, takže som musel pokračovať v písaní, kým som nemal dosť na dokončenie. Dúfame, že sa vám bude páčiť naša pocta padlým,“ uvádza v tlačovej správe bubeník Tom Hunting.

Švédom HAMMERFALL vyjde 12. novembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records remastrovaná verzia albumu „Renegade“ (2CD+DVD/Vinyl), pôvodne z roku 2000. Aktuálne vydanie bude mať nový artwork a zvuk ošetrený producentom Fredrikom Nordströmom. Na znovuvydanie lákajú aj živou verziou titulnej piesne nahratej na festivale Wacken, ešte z roku 2001.

Brutal death metalisti SUFFOCATION sa hlásia o slovo s ukážkou z koncertnej nahrávky „Live In North America“ v podobe skladby „Pierced from Within“. Spomínaný živák vyjde 12. novembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Materiál sa nahrával v roku 2018 počas amerického turné, na ktorom s kapelou naposledy vystupoval pôvodný vokalista Frank Mullen.

Progresívci CYNIC zverejnili dve nové piesne „Sha48*“ a „6th Dimensional Archetype“ z nahrávky „Ascension Codes“. V poradí štvrtá štúdiovka im vyjde 26. novembra prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Kapela EMIGRATE, ktorú vedie Richard Z. Kruspe (RAMMSTEIN), zverejnila cover známej piesne „Always on My Mind“ s hosťujúcim Tillom Lindemannom (RAMMSTEIN). Skladba je súčasťou nového albumu „The Persistence of Memory“. Dátum vydania je naplánovaný na 5. novembra prostredníctvom vydavateľstva Sony Music.

Domáca formácia THALARION zverejnila novú skladbu „Sub Rosa“ z návratového albumu „Dying on the Scorched Plains“. Ten vychádza 10. decembra prostredníctvom vydavateľstva Uprising! Records.