Nová pieseň MYRKUR je o jej ceste do materstva, THERION a POWERWOLF ponúkajú nové videá

MYRKUR a GAAHLS WYRD zverejnili nové skladby. THERION, POWERWOLF, HATE a OBSCURA s novými klipmi. NOMENMORTIS vyšla stará demonahrávka.

Amalie Bruun alias MYRKUR. Zdroj foto: Relapse Records

Amalie Bruun alias MYRKUR zverejnila novú demoskladbu nazvanú „Rivers Blessed“. „Je tu úplne čerstvá demoskladba s názvom „Rivers Blessed“. Aktuálne píšem nový album a chcem sa podeliť o pieseň z písacieho stola. Je o mojej ceste do materstva, o ceste, ktorá v žiadnom prípade nebola jednoduchá, ale navždy zmenila môj život a môj pohľad na svet. Chcela som, aby skladba mala silný pocit zimy, preto je harfa jediným nástrojom. Jej zvuk mi pripomína padajúce snehové vločky. Refrén pochádza zo starej dánskej básne s názvom „Na svete nie je nič tichšieho ako sneh“ a hovorí o tichom, čistom a jemnom novom svete, ktorý nájdete po napadnutí snehu, ktorý je ako kúzlo prírody,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení.

Kapela THERION sa hlási o slovo s novým videoklipom ku piesni „Nocturnal Light“ pochádzajúcej zo stále aktuálneho albumu „Leviathan“.

Nemci POWERWOLF sa prezentujú novým lyric videom ku piesni „Sermon of Swords“ z aktuálnej radovky „Call of the Wild“.

Black metalová formácia GAAHLS WYRD vypustila do sveta novú skladbu „The Seed“ z mini albumu „The Humming Mountain“. Vydanie ja naplánované na 5. novembra prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Blackened/death metalová úderka HATE natočila nový videoklip ku skladbe „Exiles of Pantheon“ z čerstvej štúdiovky „Rugia“. „Skladba je o tom, ako sa stará viera znovu zrodila prostredníctvom bezbožného rituálu nasiaknutého krvou. Sú tu odkazy na archaické presvedčenia na ostrove Rugia – poslednej bašte západoslovanského pohanstva. Natočenie tohto videa bolo pekelnou výzvou, pretože sme natáčali celú noc v extrémnych poveternostných podmienkach. Myslím si, že sme získali obraz, ktorý sa perfektne hodí k hudbe. Pri jeho sledovaní takmer cítite, ako vám mrazivo chladný dážď dopadá na tvár. Nemám žiadne pochybnosti o našom zatiaľ najlepšom videoklipe,“ uvádza v tlačovej správe líder kapely Adam the First Sinner.

Technickí death metalisti OBSCURA nahrali nový videoklip ku skladbe „When Stars Collide“ z chystanej dosky „A Valediction“. Tá má dátum vydania stanovený na 19. novembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Už neaktívnej slovenskej kapele NOMENMORTIS z Košíc vyšla v týchto dňoch demonahrávka „Twilight of Humanity“ z augusta 1994. Ako bonus obsahuje aj štvorskladbové demo zo skúšobne (január 1994) a jednu skladbu nahratú na kazeťák z jesene 1993. O vydanie sa postaralo čínske vydavateľstvo Huangquan Records.