ARCH ENEMY nahrali po štyroch rokoch nový singel. Čerstvé správy aj od MASTODON, SWALLOW THE SUN a ďalších

ARCH ENEMY, MASTODON, SWALLOW THE SUN a POETRY IN TELEGRAMS zverejnili nové skladby. RHAPSODY OF FIRE a OF MICE & MEN vydajú nové albumy. DEATH ANGEL zas nový živák. AEON s inštrumentálnym videom.

ARCH ENEMY. Zdroj foto: fb Arch Enemy

Kapela ARCH ENEMY zverejnila po štyroch rokoch nový singel „Deceiver, Deceiver“. Videoklip ku skladbe režíroval Patric Ullaeus. „Počkať…čo? Naozaj uplynuli štyri roky, odkedy sme naposledy vydali novú hudbu ARCH ENEMY? Čas letí. Hlavne keď cestujete po svete pár rokov, rozhodnete dať si chvíľu pauzu a potom nás všetkých zasiahne skurvená globálna pandémia! Každý si za posledných pár rokov prešiel ťažkými časmi a je krásne vidieť, že sa všetko teraz vracia. Je to veľmi dobrý pocit, ako ten správny moment vrátiť sa s úplne novou skladbou „Deceiver, Deceiver“! Nie sú to najšťastnejšie melódie, ale verte mi – sme nadšení, že sme späť,“ uvádza v oficiálnom vyhlásení gitarista a hlavný skladateľ Michael Amott.

Americká formácia MASTODON zverejnila novú skladbu „Sickle and Peace“ z chystanej dosky „Hushed and Grim“. Novinka má dátum vydania stanovený na 29. októbra prostredníctvom vydavateľstva Reprise Records.

Náladotvorcovia SWALLOW THE SUN vypustili do sveta novú, animovaným klipom podporenú pieseň „Enemy“ z albumu „Moonflowers“. V poradí ôsma štúdiovka vychádza Fínom 19. novembra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Symfonickí power metalisti RHAPSODY OF FIRE oznámili, že 26. novembra im prostredníctvom vydavateľstva AFM Records vyjde nová štúdiovka „Glory for Salvation“. Pod správou si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Terial the Hawk“. „Pieseň predstavuje najlepší príklad toho, ako rád kombinujem barokové a keltské prvky s energiou heavy metalu. Obsahuje írske gajdy, keltskú harfu, husle, violončelo a samozrejme magické barokové zobcové flauty môjho brata Manuela Staropoliho. Tešíme sa, že si ju čoskoro zahráme naživo,“ informoval líder kapely Alex Staropoli.

Thrash metalistom DEATH ANGEL vyjde 26. novembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový živák (CD/Blu-ray/Vinyl) „The Bastard Tracks“. Materiál sa nahrával 22. mája tohto roka v The Great American Music Hall v ich domovskom San Franciscu, pričom neskôr sa streamoval. Set obsahoval raritky a skladby, ktoré dovtedy naživo nezazneli. Ako prvá ochutnávka poslúži skladba „Where They Lay“.

Slovenský projekt POETRY IN TELEGRAMS sa prezentujem novým singlom, ktorý nahral s bývalým bubeníkom MARILYNA MANSONA Gilom Sharonom. Mozog projektu Johny Štefeček sa vracia po troch rokoch ticha. Nová skladba dostala názov „Boiling Alive“, ku ktorému natočili Štefeček a spol. aj videoklip je predzvesťou nového štvorskladbového EP „Trivial Optical Tricks“, ktorého sa fanúšikovia dočkajú od 19. Novembra na všetkých streamovacích platformách.

Švédski deatheri AEON natočili inštrumentálne video ku skladbe „Let It Burn“ z nedávno vydaného albumu „God Ends Here“.

Modernisti OF MICE & MEN vydajú 3. decembra prostredníctvom vydavateľstva SharpTone Records nový album „Echo“. Nižšie nájdete aj ochutnávku v podobe klipovky „Fighting Gravity“. Ešte dodáme, že po dlhohrajúcom počine, bude nasledovať vydanie štvorskladbového EP „Ad Infinitum“ (apríl 2022).