Gréci ROTTING CHRIST mieria na Slovensko. V novembri sa predstavia v Bratislave spolu s DOOMAS

Aj v týchto ťažkých covid časoch sa môžeme tešiť na zahraničnú metalovú hviezdu. Do Bratislavy prídu ROTTING CHRIST.

ROTTING CHRIST (Gre) – melodic black metal
DOOMAS (Sk) – melodic doom/death metal

Piatok 19.11.2021, Bratislava – Randal Club
Štart: 19:45, vstupné: od 26 €

Sakis Tolis, líder ROTTING CHRIST počas koncertu v Bratislave 2019. Foto: Alena Červeňanská

Hoci v momentálnej situácii sa koncerty skôr presúvajú alebo rušia, prichádza príjemné prekvapenie. Z horúceho Grécka, jednej z kolísok starých božstiev, zavítajú 19. novembra do bratislavského Randalu jedni z európskych black metalových Bohov. Možno ste už na to prišli aj sami, ale pokiaľ nie, reč je o ROTTING CHRIST. Support budú tejto legende robiť domáci obľúbenci DOOMAS.

V roku 1987, v čase vzniku ROTTING CHRIST v domovskom regióne patrili medzi prvých pionierov kapiel tvrdých žánrov. Zároveň svojou tvorbou, ktorá bola najskôr ladená do grindcore a neskôr prešla do gothic a black metalu, udali zvukový vzor, akým sa v 90. rokoch minulého storočia riadila celá grécka black metalová scéna.

Tieto legendy fungujú už viac ako 30 rokov a patria medzi najdlhšie existujúce black metalové zoskupenia. Základnými kameňmi kapely sú súrodenci Sakis Tolis (vokály/gitara) a Themis Tolis (bicie), ktorí sú nemennou stálicou zloženia od vzniku kapely až do teraz. Posledné tri roky dopĺňajú zostavu basgitarista Kostas Heliotis a gitarista Kostis Foukarakis.

ROTTING CHRIST majú na svojom konte 13 štúdiových albumov, z ktorých zatiaľ posledný „The Heretics“ (recenzia TU) vyšiel v roku 2019. Okrem nich za svoju kariéru nahrali aj viaceré EP, DVD, kompilácie a vydali knihu mapujúcu históriu kapely „Non Serviam: The Official Story of Rotting Christ“, ktorá vyšla v roku 2018 a je dostupná v niekoľkých jazykoch, okrem iných aj v češtine.

Koncertné vystúpenia ROTTING CHRIST sa v posledných rokoch vypracovali k dokonalému zážitku a ich klubové koncerty sú intenzívnejšie ako kedykoľvek predtým. Gréci sú proste v súčasnosti vo vrcholnej forme, čo potvrdzujú reakcie nadšených fanúšikov z celého sveta.

Predskokanov týmto legendám bude robiť slovenská doom metalová formácia DOOMAS na čele s otcom najväčšieho slovenského festivalu extrémneho metalu Gothoom – Peťom Beťkom. Kapela vznikla v roku 2006 a odvtedy už dosiahla naozaj mnoho úspechov, nielen na našom území, ale aj vo svete.

DOOMAS majú na konte dva štúdiové albumy, z ktorých zatiaľ posledný „La Muerte“ vyšiel v roku 2015. Ich najaktuálnejším počinom je EP „Portal“ z roku 2019.

„Nenechajte sa viac ponúkať, ale príďte si v novembri sami naživo vychutnať vynikajúce vystúpenie dua metalových legiend,“ hlásajú organizátori tohto koncertu. Podujatie sa uskutoční v režime OTP.

Plagát k bratislavskému koncertu

Tlačová správa