Medvede sú tu! Slovenská úderka ČAD prezradila detaily o novom albume, jedna skladba nebude v slovenčine

Populárna a uznávaná metalová úderka zo Svätého Jura ČAD prezradila detaily o novom albume.

ČAD. Zdroj foto: fb Čad

„Draci a dračice, tak je to tu. Nový album, na ktorom sme makali, ale aj sa flákali celý koronový čas. Mali sme mať dve turné, mrte koncertov v Čechách, no nakoniec z toho nebolo nič. Keď boli logdauny, a večer sa nemohlo chodiť von, dali sme si skúšky na doobedie. Hlavne nezastať, nezľaknúť sa, bojovať ďalej a odhodlane. Vzniklo z toho niekoľko šialených kompozícií. Pri voľbe štúdia sme neváhali ani na chvíľu. SONO kúsok za Prahou bolo jasnou voľbou. Zvukári Milan Cimfe a Pierre Gouges odviedli skvelú prácu. O mix sa vo Švédsku postaral Daniel Bergstrand a mastering si zobral na starosti jeho parťák Lawrence Mackrory. Práve títo dvaja páni robili aj Bastarda,“ informovala kapela prostredníctvom svojho facebooku.

Na nahrávke je dvanásť vecí. Temnota, radosť a nasratosť presne ako sa patrí! Jeden song bude v češtine a ČAD na ňom vzdajú hold starým českým kapelám, ktoré ich ovplyvnili dávno predtým, než mali svoju skupinu. TÖRR, ROOT, DEBUSTROL, KABÁT, ARAKAIN, KRABATHOR!

„Najväčším problémom bolo vybrať názov albumu. Pôvodne sa mal volať Univerzálny hnev, potom Urážanie hudby, do úvahy prichádzal aj Poriadny nepriateľ. Nakoniec sme sa zhodli na názve „Medvede“. Na albume je song „V meste sú medvede“ a názov sme odvodili od tohto songu. Medveď je super tvor, kráľ našich hôr. Okrem toho vie byť pekne nasratý a miluje sladké. Takže nebolo o čom. No a v poslednom čase sa ťahá do obývaných oblastí,“ doplnilo trio ČAD.

ČAD – Medvede

Súčasťou nahrávky budú samozrejme texty, album bude bohato ilustrovaný z dielne Valéra Tornáda a bude obsahovať aj literárny útvar o večných štvancoch, ktorí si hľadajú miesto pod slnkom, no odvšadiaľ sú vyháňaní.

Na novinke bude 12 nových songov. Kapela odtajnila aj ich názvy – „Dostal som od otca sekeru“, „V meste sú medvede“, „Nepriateľ“, „Buldozér“, „Chýbaš priateľ môj“, „Železný mejdan“, „Urážanie hudby“, „Ku dnu“, „Démon smútku“, „Surovec“, „Loď bláznov“, „Stroskotanci“.

„Posledná skladba „Stroskotanci“ nadväzuje na „Loď bláznov“ a miesto basy je tam použitý kontrabas,“ okomentovala skupina. ČAD stanovili oficiálny termín vydania na 1. decembra. Predpredaj je už spustený na Vandalshop.sk.