Bývalý šéf Nuclear Blast založil nové vydavateľstvo. Zastupovať bude zvučné mená ako HELLOWEEN či OPETH

Markus Staiger, zakladateľ a bývalý šéf vydavateľstva Nuclear Blast Records, vytvoril novú nahrávaciu spoločnosť Atomic Fire.

Logo nového vydavateľstva Atomic Fire.

Heavy metal je spôsob života, ktorý je formovaný oddanosťou a vášňou. Spoločnosť Nuclear Blast bola založená v roku 1987 Markusom Staigerom. Bola to presne tá vášeň spojená s citom pre talentovaných umelcov, čo upevnilo Nuclear Blast na vrchole nezávislých metalových značiek na viac ako tri desaťročia.

Začína sa nová kapitola

A teraz sa začína nová kapitola. Pod novým názvom Atomic Fire Records budú niektoré kapely vydané Markusom Staigerom a obsluhované tímom metalových expertov, ktorí zdieľajú svoju lásku k heavy metalu. Ide o veľmi zvučné mená, ktoré bude zastupovať nové vydavateľstvo – HELLOWEEN (naposledy na prvom mieste v nemeckom rebríčku), OPETH, MESHUGGAH, AMORPHIS, MICHAEL SCHENKER GROUP, PRIMAL FEAR, SONATA ARCTICA, AGNOSTIC FRONT, RISE OF THE NORTHSTAR, ale aj projekty SILVER LAKE BY ESA HOLOPAINEN a WHITE STONES.

Markus Staiger. Zdroj foto: Twitter

Okrem už ohlásených štúdiových albumov „Acoustic Adventures – Volume One“ od SONATA ARCTICA (vychádza 21. januára) a „Halo“ od AMORPHIS (vychádza 11. februára) prinesie prvá polovica roku 2022 aj nové počiny od MESHUGGAH, MICHAEL SCHENKER GROUP a RISE OF THE NORTHSTAR.

Markus Staiger je vlastníkom a generálnym riaditeľom spoločnosti Atomic Fire GmbH. Povinnosti v manažmente budú mať aj dvaja bývalí zamestnanci Nuclear Blast – Florian Milz a Markus Wosgien. Firma nielenže privedie nových umelcov, ale tiež získa množstvo etablovaných počinov.

Chcú priniesť inovatívne nápady

V spolupráci pod spoločnou hlavičkou Atomic Fire je cieľom všetkých strán posilniť fyzický produkt, ako aj posunúť digitálny sektor vpred inovatívnymi nápadmi a zmyslom pre detail. Atomic Fire spolupracuje s hlavnými odborníkmi na predaj Warner Music a ADA, s výnimkou Japonska, kde má spoločnosť licenciu od Ward Records.

Okrem toho bude značka s okamžitou platnosťou prevádzkovať svoje vlastné zásielkové obchody v Nemecku/Európe, Spojenom kráľovstve, Austrálii a Severnej Amerike. Atomic Fire sa okrem toho postará o zoznam labelu Reaper Entertainment, ktorý vedie vyššie spomenutý Florian Milz a Gregor Rothermel, so skupinami ako TANKARD, MEMORIAM a METAL CHURCH. Centrála Atomic Fire sa nachádza v nemeckom meste Donzdorf, kde bude na jar 2022 spustený aj nový obchod s nahrávkami a teda aj miesto stretnutia pre fanúšikov metalu.

Vydavateľstvo taktiež oznámilo svoje prvé podpisy: „Mladá islandská powermetalová sila POWER PALADIN, ktorej hymnický debutový album „With the Magic of Windfyre Steel“ už strhol médiá. Okrem toho bola na palubu privedená škandinávska hviezdna formácia AT THE MOVIES. V ich zostave pôsobia hudobníci etablovaných skupín ako PRETTY MAIDS, HAMMERFALL, KING DIAMOND, THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA a THERION. Ich spolupráca zvečnila na dvoch albumoch známe filmové hity 80. a 90. rokov v jedinečnom hardrockovom šate. „The Soundtrack of Your Life – Vol. 1 (80s)“ a „The Soundtrack of Your Life – Vol. 2 (90s)“. Všetky tri vyššie uvedené diela vyjdú 7. januára 2022, čo znamená prvé vydania nového vydavateľstva,“ píše sa v tlačovej správe.

Zdroj: FB Atomic Fire Records