RAMMSTEIN a MACHINE HEAD vydajú v roku 2022 nové albumy, RHAPSODY OF FIRE s čerstvým klipom

RAMMSTEIN a MACHINE HEAD vydajú budúci rok nové albumy. RHAPSODY OF FIRE a ANNIHILATOR zverejnili nové skladby. DYMYTRY u vydavateľstva AFM Records. CODE ORANGE s novým singlom. SPASM bez bubeníka.

RAMMSTEIN

Nemecká formácia RAMMSTEIN by mala v prvej polovici budúceho roka vydať nový album. Zatiaľ nepomenovaná doska bola nedávno dokončená. Gitarista Richard Z. Kruspe prezradil, že novinka uzrie svetlo sveta pred nadchádzajúcim svetovým turné, ktoré začne 15. mája 2022 v Prahe.

Frontman Robb Flynn a basgitarista Jared MacEachern z kapely MACHINE HEAD strávili posledný týždeň v Sharkbite Studios v Oaklande, kde s producentom Zackom Ohrenom pracovali na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Podľa ich slov urobili veľký progres na najmenej šiestich rôznych skladbách, vrátane eposu trvajúceho viac ako 10 minút. Nová štúdiovka by mala vyjsť v lete budúceho roka.

Symfonickí power metalisti RHAPSODY OF FIRE vypustili do sveta klipom podporenú novú skladbu „Chains of Destiny“ z chystanej dosky „Glory for Salvation“. Tá má dátum vydania stanovený na 26. novembra prostredníctvom vydavateľstva AFM Records.

Thrasheri ANNIHILATOR zverejnili novú verziu skladby „Downright Dominate“ s hosťujúcim Alexim Laihom (CHILDREN OF BODOM) z nanovo nahratého albumu „Metal“ pôvodne vydaného v roku 2007. Pre tento počin bol za bicie naverbovaný Dave Lombardo (ex-SLAYER), vokály obstaral Stu Block (INTO ETERNITY, ex-ICED EARTH) a takisto nechýba veľký počet hostí: Steve „Lips“ Kudlow (ANVIL), Dan Beehler (EXCITER), Jesper Strömblad (IN FLAMES), Angela Gossow (ex-ARCH ENEMY), Jeff Loomis (ARCH ENEMY, NEVERMORE), Anders Björler (THHAUNTED, AT THE GATES) a Corey Beaulieu (TRIVIUM). Spomínaný album, tentokrát pod názvom „Metal II“, vyjde 18. februára prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC.

Česká formácia DYMYTRY podpísala zmluvu s nemeckým vydavateľstvom AFM Records a výrazne sa začne zameriavať na zahraničie. Vďaka tomuto kroku nahrali skladbu „Chernobyl“ v anglickom jazyku a naverbovali nového speváka Alena „A.L.“ Ljubiće. Ten však bude s kapelou vystupovať len mimo Českej republiky. Na domácej pôde bude aj naďalej pôsobiť frontman Jan „Protheus“ Macků. Debut v anglickom jazyku „Revolt“ im vyjde 14. januára u spomenutých AFM Records.

Američania CODE ORANGE sa hlásia o slovo s novým singlom „Out for Blood“, ku ktorému natočili aj videoklip.

Českí porngrinderi SPASM oznámili, že ich rady opustil bubeník Mordus. Záujemcovia o tento post môžu kapelu kontaktovať.