Projekt POETRY IN TELEGRAMS pokračuje v tradícii. Aj na ďalšej nahrávke hosťujú známe metalové mená

Nové EP „Trivial Optical Tricks“ prichádza tri roky po albume „I, Koheleth“ s virtuóznym Marcom Minnemannom.

Johny Štefeček – hlavný mozog POETRY IN TELEGRAMS

Johny Štefeček, hlava medzinárodného hudobného projektu POETRY IN TELEGRAMS, si na novinku opäť pozval dve veľké zahraničné mená. Prvým je Gil Sharone, súčasný bubeník Jerryho Cantrella (taktiež ex-MARILYN MANSON, ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN) a druhým saxofonista Jørgen Munkeby (SHINING, ex-JAGA JAZZIST). Úvodnou ochutnávkou bol singel podporený videoklipom „Boiling Alive“, v ktorom si hlavnú úlohu zahrala slovenská tanečnica Eva Kučíková.

V piatok 19. novembra 2021 uzrel svetlo sveta kompletný materiál – ako v digitálnej, tak i vo fyzickej podobe, a sprevádza ho lyric video k druhému singlu – „Something/Anything“, znovu v duchu minimalistického vizuálu projektu.

O vizuálnu stránku EP „Trivial Optical Tricks“ sa postarali Peter Čermák (video) a Klára Štefanovičová (obal albumu). Nahrávka opäť vznikla v Grapow Studios, pod taktovkou Rolanda Grapowa (MASTERPLAN, ex-HELLOWEEN). Bicie nahral Gil Sharone vo svojom štúdiu v USA.

Viac informácií k novému CD nájdete aj k predchádzajúcim nahrávkam získate na oficiálnej webovej stránke www.poetryintelegrams.com, kde nájdete taktiež odkazy na sociálne siete projektu. Piesne si môžete vypočuť na Bandcampe, ale aj všetkých zásadných streamovacích službách.

POETRY IN TELEGRAMS je medzinárodný projekt slovenského hudobníka a textára Johnyho Štefečka. Charakteristickou hudobnou aj vizuálnou črtou projektu je minimalizmus. Doterajšie štyri nahrávky zožali pozitívne recenzie v rôznych slovenských i zahraničných rockových časopisoch a na internetových portáloch. EP „Melancholy“ a „I, Koheleth“ boli nominované na ceny Radio_Head Awards, obe v kategórii album roka Hard & Heavy.

Do rodiny spolupracovníkov POETRY IN TELEGRAMS patria Thomas Lang (AUT/USA), Marco Minnemann (GER/USA), Paul Ortiz (UK), Roland Grapow (GER), či už spomínaní aktuálni hostia Gil Sharone (USA) a Jørgen Munkeby (NOR). V roku 2019 vyšla kniha textov k dovtedajším nahrávkam – „War for the Point of the Story“. Slovák Johny Štefeček je autorom skladieb, textárom, gitaristom a spevákom projektu.

POETRY IN TELEGRAMS – Trivial Optical Tricks

Tlačová správa