Košičania RAVENCLAW oslávia 20. výročie. V januári vydajú živák so špeciálnym hosťom Kaiom Hansenom

Po dlhšom čase sa o slovo prihlásili košickí melodici RAVENCLAW.

RAVENCLAW s Kaiom Hansenom.

KOŠICE. Košickí power metalisti RAVENCLAW vydajú 1. januára 2022 nový živák „Vitam Vivere“ s hosťujúcim Kaiom Hansenom (HELLOWEEN, GAMMA RAY), ktorý je manželom basgitaristky Tonky.

Touto nahrávkou si kapela pripomenie 20. výročie svojej existencie. Koncertný album vyjde na klasickom fyzickom cd nosiči s bookletom, ale aj v digitálnej podobe vo vyše 250 online svetových obchodoch.

Skladby, ktoré fanúšikovia nájdu na live albume, sa nahrávali počas koncertov kapely ešte v roku 2017. „Nahrávalo sa klasicky na multitrack a teda každá jedna zvuková stopa, ktorá išla z aparatúry smerom do obecenstva, prechádzala cez digitálne nahrávacie zariadenie,“ prezradil spevák skupiny Matej Valiska.

RAVENCLAW a Kai Hansen.

RAVENCLAW pritom vytiahla vydanie živáku „Vitam Vivere“ v ťažkých časoch, keď sú koncerty len veľmi vzácne. Na tomto albume sa nachádza 11 piesní, z toho štyri sú s hviezdnym Kaiom Hansenom.

Keďže si Košičania zvolili dátum vydania na 1. januára 2022, pôjde o prvú novinku z ich prostredia pri príležitosti 20. výročia založenia kapely. „Booklet albumu je preto naplnený rôznymi raritnými fotografiami, ktoré zachytávajú spomienky „dvadsiatnikov“ na niekoľkých stranách,“ povedal Valiska.

A keďže sa blížia aj Vianoce, RAVENCLAW ponúkajú fanúšikom možnosť dostať sa k fyzickému albumu už pred týmito sviatkami, aby obdarovali a urobili radosť sebe aj svojím blízkym už teraz. „Každé jedno objednané cd do Vianoc bude podpísané všetkými členmi našej skupiny, ale aj Kaiom Hansenom,“ doplnil spevák.

RAVENCLAW – Vitam Vivere

Tlačová správa