Piatkový blok noviniek: SABATON, MASTODON, IMMOLATION, Tony Iommi a WHITESNAKE

SABATON zverejnili ukážku z nového živáku. MASTODON zahrali u Setha Meyersa. IMMOLATION s novým klipom. Tony Iommi nahral novú skladbu. WHITESNAKE prijali do kapely basgitaristku.

SABATON

Švédi SABATON zverejnili ďalšiu ukážku z nového živáku „The Great Show“ v podobe skladby „Fields of Verdun“. Skupine vyšli 19. novembra dve živé nahrávky (DVD/Blu-ray) „The 20th Anniversary Show“ a už spomenutá „The Great Show“. Oba tituly boli natočené počas svetového turné „The Great Tour“ a vystupujú v nich špeciálni hostia (Tina Guo, APOCALYPTICA, Thobbe Englund). „The 20th Anniversary Show“ sa skladá z dvojhodinového hlavného koncertu SABATON natočeného pred 75 000 fanúšikmi na nemeckom festivale Wacken Open Air 2019. „The Great Show“ s približne 90-minútovou stopážou ponúka koncert z vypredanej O2 arény v Prahe z 26. januára 2020.

Americká formácia MASTODON zahrala 23. novembra u Setha Meyersa v jeho Late Night Show skladbu „Teardrinker“ z aktuálnej štúdiovky „Hushed and Grim“.

Death metalisti IMMOLATION natočili nový videoklip ku skladbe „Rise the Heretics“ zo stále aktuálneho albumu „Atonement“. „Chceme sa poďakovať všetkým naším fanúšikom za obrovskú podporu a trpezlivosť počas ostatných rokov. Máme poslednú ponuku z albumu „Atonement“, o ktorú by sme sa chceli podeliť s každým, kým začneme ďalšiu kapitolu IMMOLATION. Novinky sú na ceste a tešíme sa, že sa všetci čoskoro opäť uvidíme. Zostaňte v bezpečí a buďte zdraví!“ napísala kapela na svojom facebookovom profile.

Gitarista Tony Iommi (BLACK SABBATH) nahral novú skladbu s názvom „Scent of Dark“. Pri tejto príležitosti taktiež prezradil, že 29. novembra dodá na trh novú vôňu navrhnutú v spolupráci s luxusným talianskym parfumérskym domom Xerjoff.

Kapela WHITESNAKE oznámila, že náhradou za basgitaristu Michaela Devina sa stala Tanya O’Callaghan. „Nech už to bolo z akéhokoľvek dôvodu, WHITESNAKE nikdy nemali vo svojich radoch hudobníčku. Ale keď sme videli Tanyu vystupovať s kapelou nášho priateľa Stevena Adlera na festivale M3 v roku 2019, všetci sme boli unesení. Keď sa kapela a Michael Devin rozhodli ísť svojimi cestami, Tanya bola prvou osobou, ktorú sme oslovili a našťastie prijala naše pozvanie stať sa členkou kapely,“ uviedol frontman David Coverdale v oficiálnom vyhlásení.