AMORPHIS a BLIND GUARDIAN zverejnili nové single, koncertmi sa bude spomínať na Chucka Schuldinera

AMORPHIS, BLIND GUARDIAN, SLASH s FIT FOR AN AUTOPSY zverejnili nové skladby. Spomienkový koncert na Chucka Schuldinera sa bude streamovať. GUNS´N´ROSES a VOLBEAT s novými lyric videami. EPICA ponúka ukážku z nového živáku. VOIVOD vydajú nový album.

AMORPHIS

Fíni AMORPHIS zverejnili novú skladbu „The Moon“, ku ktorej natočili aj videoklip. Skladba je súčasťou albumu „Halo“. Ten má dátum vydania stanovený na 11. februára prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records. „Je to veľmi atmosférická a chytľavá skladba, ktorá dobre reprezentuje to, ako znie AMORPHIS v roku 2021,“ okomentoval pieseň gitarista Esa Holopainen. O texty sa opäť postaral Pekka Kainulainen. „V priebehu rokov som na túto tému urobil niekoľko kresieb a malieb. Teraz som napísal nejaké heavy metalové texty… Toto je pieseň lásky,“ vysvetlil Kainulainen.

Nemci BLIND GUARDIAN vypustili do sveta nový a klipom podporený singel „Deliver Us from Evil“. Pieseň je prvou ochutnávkou z nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. Vyjsť by mal v septembri budúceho roka prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Počas víkendu sa bude v Tampe dvoma koncertmi spomínať na Chucka Schuldinera (DEATH), ktorý zomrel pred 20. rokmi. Druhý z koncertov sa bude v nedeľu 12. decembra streamovať o 22:00 hod. nášho času. Fanúšikovia sa môžu tešiť, že v celej dĺžke zaznejú albumy „Spiritual Healing“ a „Human“. O prevedenie sa postarajú dve zostavy. Prvá v zložení: James Murphy (gitara), Terry Butler (basgitara), Gus Rios (bicie) a Matt Harvey (vokály, gitara). Druhú tvoria: Steve DiGiorgio (basgitara), Bobby Koelble (gitara), Kelly Conlon (basgitara), Shannon Hamm (gitara), Dirk Verbeuren (bicie), Max Phelps (vokály, gitara) a Leo Lozano (vokály, gitara). Pre viac informácii klikajte SEM.

Kapela GUNS´N´ROSES zverejnila lyric video k piesni „Hard Skool“ z rovnomenného EP, ktoré vyjde 25. februára. Okrem dvoch nových skladieb – „Hard Skool“ a „Absurd“ ponúkne aj živé verzie piesní „Don´t Cry“ a „You´re Crazy“. Titulnú pieseň napísal Axl Rose a nahratá bola počas štúdiovej session k albumu „Chinese Democracy“ (2008).

Dánska formácia VOLBEAT zverejnila lyric video ku skladbe „Temple of Ekur“ z pred pár dňami vydanej nahrávky „Servant of the Mind“.

Symphonic metalová skupina EPICA ponúka ukážku z čerstvo vydaného živáku (Blu-ray/DVD/CD) „Omega Alive“ v podobe skladby „Victims of Contingency“. Spomínaná nahrávka obsahuje záznam veľkolepého live streamu z júna tohto roka. Videá a grafické efekty šité na mieru, veľkolepá pyrošou, tanečníci, dážď, spevácke zbory a herci, to všetko dodalo auru symbolizmu a filmového nádychu.

Zoskupenie SLASH FEAT. MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS sa hlási o slovo s novou skladbou „Fill My World“ z albumu „4“. Novinka vyjde 11. februára prostredníctvom vydavateľstiev Gibson Records/BMG.

Kanaďania VOIVOD oznámili, že 11. februára im prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records vyjde nový album „Synchro Anarchy“. „Tešíme sa na predstavenie našej najnovšej práce, skutočného spoločného úsilia. Nový album predstavuje nespočetné množstvo hodín písania, demonahrávok, nahrávania, mixovania…. Skupina a Francis Perron v RadicArt Studio urobili maximum, aby sa to udialo za nezvyčajných okolností, ktoré nás viedli k tomu, že sme album nazvali „Synchro Anarchy“. Cítime, že zvuk a hudba sú 100% VOIVOD a dúfame, že si to všetci užijú tak, ako sme sa bavili my pri tvorbe. Už sa nevieme dočkať, kedy si to zahráme naživo,“ vyjadril sa bubeník Michel „Away“ Langevin.

Deathcoristi FIT FOR AN AUTOPSY zverejnili nový song „In Shadows“ z chystanej dosky „Oh What the Future Holds“. Dátum vydania je stanovený na 14. januára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.