METALLICA oslávi 40 rokov na scéne streamovanými koncertmi, ARCH ENEMY nahrali nový singel

METALLICA oslávi 40 rokov dvoma streamovanými koncertmi. ARCH ENEMY zverejnili nový singel. CRYPTA, DYMYTRY a TORTHARRY s novými videami.

METALLICA

Legendárna METALLICA bude 17. a 19. decembra (nášho času 18. a 20. decembra o 06:00 ráno) streamovať dva koncerty z arény Chase Center v San Franciscu pri príležitosti 40. výročia existencie. Zatiaľ čo vstupenky na toto podujatie boli prístupné len pre členov fanklubu, tak bezplatný živý prenos si bude môcť pozrieť každý fanúšik cez Amazon Music, streamovaciu službu Prime Video alebo cez Twitch kanál Amazon Music. Livestream k 40. výročiu je len začiatkom rozsiahleho partnerstva medzi The Coda Collection a METALLICOU, ktoré bude zahŕňať celý rad koncertných filmov, dokumentov a ďalšieho obsahu pokrývajúceho kariéru kapely. Ten bude exkluzívne prichádzať na kanál po celú dobu budúceho roka, popri hudobných filmoch o FOO FIGHTERS, Jimi Hendrixovi, GRATEFUL DEAD a mnohých ďalších.

Kapela ARCH ENEMY vypustila do sveta nový singel „House of Mirrors“, ku ktorému natočila aj videoklip. Ide o druhú novinku po singli „Deceiver, Deceiver“ vydanom v októbri. „Hudobne je to myšlienka, ktorá mi nejaký čas vŕtala v hlave a nakoniec bola dokončená. Všetko to začína úvodným gitarovým motívom, ktorý prirodzene prechádza k slohám s nádychom metalu 80. rokov. Ako je to u nás vždy, mali sme dosť rôznych aranžmánov a ukážok tejto piesne, až kým to nebolo, dovolím si povedať, kurevsky dokonalé!“ vyjadril sa gitarista Michael Amott. „Skladba „House of Mirrors“ sa prediera do ľudskej psychiky. Text som napísala v temnom období prísneho, dystopického lockdownu a myslím si, že ľudia sa s tým dokážu stotožniť. Pocit, že ste úplne sami – ale nikdy nie skutočne sami – keď ste ako spoločnosť obklopení iba minulými a budúcimi verziami samých seba,“ dodala vokalistka Alissa White-Gluz.

Čisto ženská formácia CRYPTA zverejnila live video skladby „Shadow Within“ z brazílskeho Porão do Rock Festival, na ktorom vystúpila 20. novembra, čo znamenalo ich vôbec prvé živé hranie.

Česká skupina DYMYTRY natočila nový videoklip ku skladbe „Revolt“ z rovnomenného albumu, ktorý vyjde čisto v anglickom jazyku 14. januára prostredníctvom vydavateľstva AFM Records. Kapela zároveň pracuje na ďalšej štúdiovej doske. Svetlo sveta by mohla uzrieť v marci budúceho roka.

Death metalisti TORTHARRY sa hlásia o slovo s novým videoklipom ku skladbe „Carousel of Grief“ z aktuálnej nahrávky „Altars of Ignorance“. Zároveň dodáme, že pred pár dňami vyšla u ich vydavateľstva Metal Gate, aj vinylová verzia tejto dosky.