NAD SLOVENSKOM SA ZATIAHNU TMAVÉ MRAČNÁ, PRÍDU DARK FUNERAL

DARK FUNERAL na Slovensku !!!

3.4.(sobota) 2010,
Dark Funeral, Zonaria, Carach Angren, Nefarium, 
PREŠOV – V CLUB,
začiatok 18:00 !!!


Vstupné: Predpredaj: 20 €, Na mieste: 22 €

Dňa 3.4. sa nad Slovenskom zatiahnu tmavé mračná, ktoré vietor zavial až z ďalekého a chladného severu. Dôvodom je príchod temného komanda zo švédskeho Štokholmu  DARK FUNERAL.  Ja osobne si myslím, že kapelu nie je potrebné predstavovať, ale predsa. Kapela bola z popola a tmy stvorená v roku 1993 Lordom Ahrimanom a Blackmoonom. Samozrejme, že ako v každej inej legendárnej kapele musela nastať aj nejaká personálna zmena. Z pôvodnej zostavy ostal v kapele k dnešným dňom už len Lord Ahriman, ale to sa na ich tvorbe a živom prejave nijako neprejavilo, práve naopak, sú v tej najlepšej forme v akej mohli kedy byť. Kapela má za svojich 17 rokov fungovania na black metalovej scéne slušné meno a 5 plnohodnotných albumov, 3 EPčka, 1 Live album a 2 DVDčka. Odohrali taktiež obrovské množstvá koncertov po celom svete. Zahrali  si aj s kapelami ako: Immortal, Cannibal Corpse, Zyklon, Six Feet Under, Nile, Dying Fetus, atď. Ako posledná radovka je album s názvom Angelus Exuro pro Eternus z roku 2009 ku ktorému sa koná tohtoročné EU tour. Kapela má samé skvelé ohlasy k tomuto albumu a celkom slušne je ocenený aj ich oficiálny videoklip. Môžete ho zhliadnuť na youtube.com s názvom My Funeral. Ten sa od svojho uvedenia na internete stal najsledovanejším hudobným klipom portálu, nehovoriac, že sa jedná o 2 verzie tohto klipu, jedná je cenzurovaná, a čo myslíte, aká bude asi tá druhá? Klip bol dokonca nahrávaný v starom blázinci a jedná sa samozrejme o pekne nadupanú skladbu s klepačkami a pochmúrnou atmosférou.  Čo iné sa od týchto temných blackošov dá očakávať, však? Aktuálna zostava, ktorú môžete vzhliadnuť v Prešovskom V Clube je: Lord Ahriman – gitara, Emperor Magus Caligula (ex Hypocrisy, ex Sanctification) – vokály, Chaq Mol – gitara, B-Force – basgitara, Dominator  ( Aeon, ex – Sanctification)– bicie.
Ako ďalšia kapela koncertu sa predstaví švédska  kapela Zonaria, ktorá je aktívna od roku 2002. Jedná sa o kapelu hrajúcu melodický death metal s vplyvmi kapiel ako Hypocrisy, Arch Enemy a miestami je z nich cítiť aj vplyv kapely Dimmu Borgir. Aj keď kapela v našich končinách nie je veľmi známa, mohli ste ich už predsa len zhliadnuť ako support po boku kapiel ako Vader, Impaled Nazarene, Pain, či Marduk. Na konte majú 2 albumy. Po druhom albume s názvom The Cancer Empire boli v Švédsku vyhlásení za senzáciu extrémneho metalu roku 2008, v tej dobe robili predskokanov kapely Vader na ich výročnom tour po severnej Európe.
 Carach Angren, nová nádejná kapela na súčasnej black metalovej scéne. Pochádzajúca z Holandska, na svojom konte majú 2 dlhohrajúce dosky. Vo “Véčku“ sa vám predstavia s novinkou Death Came Through A Phantom Ship z roku 2010.
Poslednou ale rozhodne nie len do počtu bude talianska kapela Nefarium, ktorá ma na svojom konte tri albumy, jedno EP a jedno demo. Posledný počin je z tohto roku  a nesie názov  AD Discipulum. Členom tejto údernej formácie je aj bicmen Garghuf  známy z pôsobenia v kapele GORGOROTH a zároveň pôsobí aj v kapele ENTHRONED.
    
3. apríl (sobota) 2010, Dark Funeral, Zonaria, Carach Angren, Nefarium.
Prešov ( V – Club ), vstupné:   predpredaj 20 €, na mieste  22 € vlez:  17:30.

ZĽAVNENÉ VSTUPENKY :
Môžete zakúpiť v Prešove u Školkyho  na tel.cisle 0908 817 212 a v Košickom Collosseu od 15.marca do  2.apríla 2010 alebo na dobierku najneskôr  do 26.marca. Cena lístka je 18.75 eur!!!

ZÁJAZD Z BANSKEJ BYSTRICE : 

kedy: 03.04.2010
kde: V CLUB PREŠOV
cena zájazdu: 20 €
odchod: Malá železničná stanica Banská Bystrica 14:00
prihlasovanie: +421 908 923 374-Michal
email: hardrocker@hardrocker.eu
web: www.hardrocker.eu
Cenou zájazdu sa rozumie cesta na koncert alebo festival a naspäť .                                                  
V prípade  malého počtu účastníkov  sú zabezpečené viacmiestne autá.                                       

Viac informácií: 

www.eplagency.sk
www.myspace.com/eplconcertagency
info@eplagency.sk
www.ticketportal.sk
www.myspace.com/darkfuneral
www.myspace.com/zonaria
www.myspace.com/carachangren
www.myspace.com/nefarium
+421 908 22 34 77 KAMIL

Tlačová správa