Bruce Dickinson chce pokračovať v prácach na sólovke. Novinky hlásia aj EPICA, KREATOR a NAPALM DEATH

Bruce Dickinson sa chystá pokračovať v práci na sólovom albume. EPICA zverejnila úplne prvý videoklip v remastrovanej podobe. KREATOR znovu vydajú album „Violent Revolution“. Shane Embury už pracuje na novom materiáli pre NAPALM DEATH. VOIVOD a WIEGEDOOD s novými skladbami.

Bruce Dickinson. Foto: Nidhal Marzouk

Bruce Dickinson (IRON MAIDEN) bude na jar pokračovať v práci na sólovom albume. „Keď na konci marca skončím moje spoken word turné, ľahnem si na pár dní do tmavej miestnosti a zotavím sa. Potom si pokecám s dlhoročným spolupracovníkom Royom „Z“ Ramirezom, pretože už máme kopu materiálu, ale musíme to trochu zorganizovať. Máme demá a všetko, ale musíme to lepšie zorganizovať a byť v tom trochu serióznejší, možno napíšem niekoľko ďalších melódií. A potom to v podstate nechám na Roya. Samozrejme, pôjdem na turné s IRON MAIDEN, ale keď už máme čo chceme, môže začať robiť sprievodné stopy a podobne. Album „Tyranny of Souls“ sme urobili týmto spôsobom. Bolo to spravené tak trochu na diaľku. Nebol som fyzicky prítomný, keď boli niektoré veci hotové. A niekedy to prináša skvelé výsledky,“ povedal v rozhovore pre Loudwire.

Symphonic metalová formácia EPICA zverejnila remastrovanú verziu videoklipu ku piesni „The Phantom Agony“. „Na odštartovanie nášho 20. výročia vám prinášame remastrovanú verziu „The Phantom Agony“! Toto bol vôbec prvý videoklip, ktorý sme nahrali v roku 2003. Natáčanie tohto epického príbehu o hone na čarodejnice trvalo asi 5 dní a nocí. Je skvelé pozrieť sa späť na tento počiatočný bod našej kariéry a vidieť, že to viedlo tam, kde sme dnes,“ uvádza kapela na sociálnych sieťach. Do pozornosti dávame taktiež ich tajomné teasovanie projektu s hashtagom #epicauniverse. O čo ide, prezradia budúci týždeň.

Thrash metalistom KREATOR vyjde opätovne album „Violent Revolution“. Nahrávka z roku 2001 bude dostupná na CD aj LP, limitovaný boxset ponúkne navyše aj bootlegy „Live In Istanbul“ a „Waldrock“, plus taktiež 20-stránkový komiks. Vydanie je naplánované na 21. januára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Basgitarista Shane Embury z NAPALM DEATH už pracuje na novom materiáli. „Okrem všetkej ostatnej hudby, s ktorou som sa hlboko zaoberal počas posledných pár rokov, som nestratil zo zreteľa ďalší album NAPALM DEATH! Posledných pár nahrávok si kvôli našej rozsiahlosti vyžiadalo čas, kým sme ich vydali, najmä posledný album. Keď bol vydaný, už som mal myšlienky na tento ďalší, takže som nahrával riffy a veľa premýšľal o tom, čo bude ďalej. Extrémnejšie experimentovanie je na obzore! Ale samozrejme príde aj nejaké ťažké riffovanie,“ napísal na facebookovom profile kapely.

Kanaďania VOIVOD majú zverejnili novú skladbu „Paranormalium“ z chystanej štúdiovky „Synchro Anarchy“. Dátum vydania je stanovený na 11. februára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Black metalisti WIEGEDOOD sa hlásia o slovo s novou skladbou „Carousel“ z albumu „There’s Always Blood at the End of the Road“, ktorý vyjde 14. januára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.