Floor Jansen avizuje sólovku, žáner vás prekvapí. Novinky hlásia aj MESHUGGAH, ANNIHILATOR, EVERGREY a ďalší

Floor Jansen (NIGHTWISH) vydá sólový materiál. MESHUGGAH oznámili nový album. ANNIHILATOR, SLASH a ONCE HUMAN zverejnili nové skladby. BRUTE prezradili dátum vydania nového albumu. EVERGREY vydajú nový živák.

Floor Jansen. Foto: Alena Červeňanská

Holandská speváčka a skladateľka Floor Jansen (NIGHTWISH) vydá koncom marca sólový singel. „Ako viete, píšem hudbu. Hovorila som vám o tom mesiace a mesiace. Doteraz som len hovorila, že príde nová pieseň a tak som písala. Je pripravených veľa skladieb a teraz je vlastne jedna pripravená na vydanie. A tak to, čo vám môžem povedať je, že prvá pieseň príde 25. marca. Teraz môžeme konečne odpočítavať do chvíle, kedy príde niečo úplne nové. Nie je to však metal, nie je to ani rock. Je to popová pieseň, ale som to určite ja,“ povedala. Jansen ďalej vysvetlila, že skladba nebude nevyhnutne reprezentovať všetku novú sólovú hudbu, na ktorej v posledných mesiacoch pracovala. „Myslím si, že v skutočnosti je to skôr zmes štýlov. No nie taký extrémny, ako keby sa zrazu stalo, že toto je metalová skladba, tu rocková a toto viac popová. Môžem len povedať, že to nie je metal ani rock, ale bude to mať aj tieto vplyvy a časť zvuku,“ prezradila prostredníctvom svojho YouTube kanálu.

Švédska formácia MESHUGGAH vydá 1. apríla prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records nový album s názvom „Immutable“. „Názov albumu sa perfektne hodí k tomu, kde sa ako kapela nachádzame. Už sme starší, väčšina z nás má teraz po päťdesiatke a už sme sa ustálili v tom, kto sme. Aj keď sme celý čas experimentovali, tiež si myslím, že sme od prvého dňa rovnakí. Spôsob, akým k veciam pristupujeme a prečo stále robíme nové albumy a prečo stále znieme tak ako znieme, je nemenný. Aj ľudskosť je nemenná. Dopúšťame sa tých istých chýb znova a znova. Robíme to, čo robíme a nemeníme sa,“ povedal gitarista Mårten Hagström. Pod správou nájdete aj krátky teaser na chystanú albumovú novinku.

Thrash metalisti ANNIHILATOR zverejnili cover skladbu „Romeo Delight“ od VAN HALEN. Spomínaná pieseň je súčasťou albumu „Metal II“, čo je nanovo nahratá štúdiovka „Metal“ z roku 2007, doplnená o nejaké bonusy. Pre tento počin bol za bicie naverbovaný Dave Lombardo (ex-SLAYER), vokály obstaral Stu Block (INTO ETERNITY, ex-ICED EARTH). Dátum vydania je stanovený na 18. februára prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC. „Podľa mňa je „Romeo Delight“ najtvrdšia pieseň od VAN HALEN. Eddie Van Halen bol istým spôsobom ako druhý otec. Jeho hranie, písanie a vystupovanie, boli na špičkovej úrovni. Bol vynikajúcim skladateľom, inovátorom hlavnej gitary, geniálnym rytmickým hráčom. Milióny ľudí budú za ním smútiť, pokiaľ bude mať budúci svet rád hudbu. Ale budeme ho aj navždy oslavovať, pretože muzikanti budú ďalším generáciám naďalej odovzdávať hudobné gény ovplyvnené Eddie Van Halenom,“ vyjadril sa líder skupiny Jeff Waters.

Kapela SLASH FEAT.MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS vypustila do sveta novú pieseň „Call of the Dogs“ z albumu „4“. Ten uzrie svetlo sveta 11. februára prostredníctvom vydavateľstiev Gibson Records/BMG.

Švédi EVERGREY vydajú 28. januára prostredníctvom vydavateľstva AFM Records nový živák (Blu-ray/CD/Vinyl) „Before the Aftermath (Live in Gothenburg)“. Nižšie nájdete ukážku v podobe skladby „King of Errors“. Materiál sa nahrával 27. júna 2020 v Göteborgu, s obmedzeným počtom fanúšikov.

Domácim death metalistom BRUTE vyjde 22. februára prostredníctvom vydavateľstva Gothoom Productions nový a v poradí už štvrtý dlhohrajúci album „Essence of Tyranny“. „U Gothoom Productions sme už vydávali v roku 2014 náš druhý album „Pillory“. Na novinke „Essence of Tyranny“ bude 8 skladieb zdrvujúceho a technického death metalu európsko-amerického strihu. Možno tam postrehnete aj trocha black metalu a grindu. Nahrávali sme opäť doma, v štúdiu Tetradrot (Vranov nad Topľou), bicie nám nahral vynikajúci mladý poľský bubeník Krzysztof Klingbein. Ešte nám ostáva urobiť promo fotky a pôjde von aj prvá skladba,“ vyjadril sa líder kapely Štefan Tokár exkluzívne pre Valhalla.sk.

Upútavka na nový album BRUTE. Zdroj foto: Gothoom Productions

Americká úderka ONCE HUMAN sa hlási o slovo s novým, klipom podporeným singlom „Erasure“ z chystanej dosky „Scar Weaver“. Tá vychádza 11. februára prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC.