GHOST už v marci s novým albumom, CRADLE OF FILTH chystajú online koncert, DEICIDE zmenili gitaristu

GHOST oznámili nový album. CRADLE OF FILTH chystajú ďalší online koncert. Zmena v zostave DEICIDE. TANKARD a ALESTROM nahrávajú nové albumy. PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS potvrdili nového speváka. TÝR vydajú nový živák.

GHOST

Švédska formácia GHOST ohlásila, že 11. marca jej prostredníctvom vydavateľstva Loma Vista Recordings vyjde nový štúdiový album s názvom „Impera“. Nižšie nájdete aj prvý singel „Call Me Little Sunshine“, ku ktorému natočili videoklip. „S konceptom pre album som prišiel pred rokmi. Pamätám si ten deň, keď som prišiel s nápadom na túto nahrávku. Hrali sme v Seattli v roku 2013. Dostal som knihu „The Rule of Empires“, takže som chcel spraviť album o vzostupe a nakoniec nevyhnutnom páde impérií. A u mňa sa môže takýto nápad dostať dosť ďaleko,“ prezradil Tobias Forge v rozhovore pre rozhlasovú stanicu KLAQ.

GHOST – Impera

Britskí upíri CRADLE OF FILTH si na 20. marca o 20:00 naplánovali online koncert s podtitulom „The Infernal Vernal Equinox“. „Po úspechu nášho extravagantného live streamu z mája minulého roka, sme sa rozhodli podniknúť ďalší, počas ktorého zahráme album „Dusk… And Her Embrace“ v celej dĺžke, sprevádzaný ďalšími skladbami z nového albumu a obľúbenými kúskami našich fanúšikov,“ uvádza Dani Filth v oficiálnej správe. Pre viac informácii a zakúpenie lístkov klikajte SEM.

Death metalisti DEICIDE informujú, že ich rady posilnil gitarista Taylor Nordberg (THE ABSENCE, INHUMAN CONDITION). Nordberg prichádza ako náhrada za Chrisa Cannellu, ktorý po troch rokoch odchádza v priateľskej atmosfére.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Deicide Official Instagram (@deicideofficial)

Thrasheri TANKARD sa aktuálne nachádzajú v štúdiu Gernhart, kde pod dohľadom producenta Martina Buchwaltera pracujú na novej a zatiaľ nepomenovanej doske. Vydanie je naplánované na september tohto roka, prostredníctvom vydavateľstva Reaper Entertainment.

Folk metalisti TÝR vydajú 18. marca prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records nový živák (CD/DVD/LP) „A Night at the Nordic House“. Novinka prinesie ohromujúcu šou so Symfonickým orchestrom Faerských ostrovov, ktorá sa uskutočnila 8. februára 2020 v hlavnom meste Tórshavn. Pod správou nájdete ukážku v podobe piesne „By the Sword in My Hand“. „Práca so symfonickým orchestrom bola bezpochyby jedným z vrcholov našej kariéry. Pocit čistej sofistikovanej sily za nami bol mimoriadne povznášajúci. Boli sme ohromení tým, ako dobre piesne fungovali v symfonickom prostredí. Zdá sa, že napríklad skladba „By the Sword in My Hand“ dostala nový život. Je založená na tradičnej severskej melódii a text je o Sigmundurovi Brestissonovi, faerskom vikingskom náčelníkovi, ktorý v mene nórskeho kráľa Olafa násilne pokresťančil Faerské ostrovy,“ povedal vokalista Heri Joensen.

Kapela PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS oznámila, že po úspešnom turné po Veľkej Británii sa spevák Joel Peters stal jej oficiálnym členom. „Sme nesmierne šťastní, že môžeme oznámiť, že Joel Peters sa natrvalo pripojí k bastardom! Prežili sme s ním skvelý čas na našom novembrovom britskom turné a nevieme sa dočkať, kedy s ním začneme písať a nahrávať album číslo 3,“ uvádza v tlačovej správe líder skupiny Phil Campbell. Ešte dodáme, že kapela sa s vokalistom Neilom Starrom rozišla v júni minulého roka.

Metaloví piráti ALESTORM predĺžili zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records na ďalšie tri albumy a v súčasnosti okupujú Middle Farm Studios, kde nahrávajú v poradí siedmu radovku s názvom „Seventh Rum of a Seventh Rum!“.