Vydanie nového albumu MEGADETH sa oneskorí. Novinky hlásia aj AMORPHIS, MESHUGGAH a ďalší

Vydanie nového albumu MEGADETH sa oneskorí. AMORPHIS a MESHUGGAH zverejnili nové skladby. THE CROWN bez basgitaristu. Zomrel bývalý člen DARK TRANQUILLITY. CENTINEX vydajú nové EP. SHALLOV s novým singlom.

MEGADETH

Nový album MEGADETH s názvom „The Sick, the Dying and the Dead“ nevyjde na jar, ako bolo pôvodne avizované, ale až v lete tohto roka. „Náš oficiálny dátum vydania nahrávky sa opäť posunul. Na vine sú distribučné záležitosti, problémy s prevozom produktu z jedného miesta na druhé a s firmami vyrábajúcimi vinyly. Nie sme až tak závislí na vinyloch, ale celý proces sa oneskoril, takže sa to posunulo. Verím, že v lete, keď vyjde náš nový album, už budeme na turné, ktoré čoskoro ohlásime,“ vyjadril sa Dave Mustaine v rozhovore pre Forbes.

Fíni AMORPHIS zverejnili novú skladbu „On the Dark Waters“ z chystaného albumu „Halo“, ku ktorej natočili aj videoklip. Albumová novinka uzrie svetlo sveta 11. februára prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records. „Dostal som nápad obrátiť smer prúdu Tuonela, ktorá je vo fínskej mytológii ríša mŕtvych. Tak som začal písať príbeh od chvíle smrti. Smrť nebola koniec, ale začiatok,“ prezradil textár kapely Pekka Kainulainen.

Skupina MESHUGGAH vypustila do sveta prvú ukážku z chystaného albumu „Immutable“ v podobe skladby „The Abysmal Eye“. Novinka vychádza 1. apríla prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records.

Švédska formácia THE CROWN oznámila, že ich rady opustil basgitarista a zakladajúci člen Magnus Olsfelt. „S ľútosťou oznamujeme, že náš basgitarista a jeden zo zakladajúcich členov THE CROWN, Magnus Olsfelt, sa rozhodol opustiť kapelu. Po 32 rokoch ideme každý svojou cestou. Sme z toho veľmi smutní, vždy išiel na 110 % a napísal veľa nezabudnuteľných skladieb a bude nám chýbať. Toto však určite nebude koniec kapely. Bude to znamenať prvý krok k písaniu novej kapitoly a my sme mimoriadne odhodlaní a sústredení pokračovať v našej ceste. Už sme hlboko v procese písania nasledovníka albumu „Royal Destroyer“. Náhradu za Magnusa začneme hľadať čoskoro,“ napísala kapela v oficiálnom vyhlásení. „Skupina THE CROWN bola súčasťou môjho života od 14 rokov. Mala svoje vrcholy a pády, ale celkovo to bola sakramentsky dobrá jazda, no pre mňa je už toto koniec. Nemám na to srdce a vnútornú túžbu v tom pokračovať, a to mi nedáva inú možnosť, ako opustiť kapelu,“ dodal Magnus Olsfelt.

Metalová komunita opäť smúti. Bývalý gitarista skupiny DARK TRANQUILLITY Fredrik Johansson zomrel 25. januára po trojročnom boji s rakovinou vo veku 47 rokov. „Jeden z nás je preč,“ okomentoval túto smutnú správu líder kapely Mikael Stanne. Johansson bol členom švédskej melodic death metalovej kapely v rokoch 1993 až 1999 a podieľal sa na troch štúdiových albumoch.

Death metalistom CENTINEX vyjde 1. apríla prostredníctvom vydavateľstva Agonia Records nové EP „The Pestilence“. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe klipovky „Armageddon“.

Slovenská kapela SHALLOV. vydala 27.januára novú štúdiovú nahrávku, po prvýkrát spolu s klipom ako komplexné audiovizuálne dielo. Na 10-minútovej skladbe „Coexist“ pracovali s producentom Jakubom Hríbikom, výsledkom je prepracovaná produkcia a odvážny súčasný zvuk. Tomuto settingu dokonale sedí tiež novo nadviazaná spolupráca so slovenským labelom Weltschmerzen. „Čo sa týka prístupu v kompozícii, v Coexist nie je žiaden dramatický rozdiel. Je to o niečo priamočiarejšie, ale skôr to tematicky a obsahovo vnímame ako výsledok našej doterajšej konvergencie. Oveľa uvedomelejšie sme však pracovali pri nahrávaní a produkcií, čo je do veľkej miery aj zásluhou Jakuba Hríbika z PULP Studio, ktorý sa do procesu vložil ako rovnocenný kreatívny člen,“ informovala skupina. „Coexist“ vychádza s podmanivým klipom v jednom zábere, na ktorom sa podieľala kapela v spolupráci s režisérom Adamom Dragunom. Kapela  má vo februári naplánovaných zopár koncertov na Slovensku, v Čechách, a na niekoľkých letných festivaloch, okrem iného aj na Islandskom Nor∂anpaunk či v Srbsku.