KORN uvedú nový album online koncertom s 300 fanúšikmi, SABATON vzdali hold poľskému vojakovi

KORN a SLASH oznámili online koncerty. SABATON a ALESTORM s novými videami. Zbigniew „Inferno“ Promiński (BEHEMOTH) vydáva vinyl a artbook. AXEL RUDI PELL vydajú nový album.

KORN

Americká formácia KORN oznámila, že v piatok 4. februára (o 05:00 nášho času) bude vysielať online prenos koncertu „Requiem Mass“ z Hollywood United Methodist Church v Los Angeles. Týmto podujatím kapela oslávi príchod nového albumu „Requiem“. Kapacita koncertu je limitovaná na 300 účastníkov. Návštevníci budú musieť mať na sebe čierny pohrebný odev a takisto sa im odporúča, aby priniesli pamätný predmet na počesť milovanej osoby, ktorá zomrela. Ten potom budú môcť nechať v rakve v rámci slávnostného sprievodu. Online prenos bude možné vidieť prostredníctvom YouTube. Kapela zároveň zverejnila aj nový singel „Lost in the Grandeur“.

Švédi SABATON zverejnili nové lyric video ku skladbe „Inmate 4859“ z albumu „Heroes“ (2014). „V septembri 1940 bol poľský vojak Witold Pilecki zatknutý pomocou falošných dokladov totožnosti a poslaný do Osvienčimu, ktorý plánoval infiltrovať a zničiť zvnútra. Pilecki odvážne zorganizoval odpor zvnútra tábora a dúfal, že jedného dňa priatelia zvonku oslobodia tábor. Keď žiadna pomoc neprišla, rozhodol sa utiecť a informovať svet o zverstvách v tábore. Podarilo sa mu nielen utiecť, ale aj priniesť tajné dokumenty, ktoré plánoval použiť ako dôkaz, a ani vtedy mu neverili, keďže príbehy sa zdali prehnané. Po vojne bol zatknutý za vlastizradu a popravený,“ uvádza kapela pod videom.

Skupina SLASH FEAT. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS oslávi taktiež príchod nového albumu „4“ online koncertom. Podujatie s názvom „Live at Studios 60“ bude streamované 11. februára o 20:00 prostredníctvom YouTube kanálu a facebookového profilu kapely. Pod správou si môžete pozrieť aj trailer.

Zbigniew „Inferno“ Promiński (BEHEMOTH, AZARATH) vydal v týchto dňoch so svojou ženou Martou Promińskou vinyl a art book „Oneness“. Vydanie obsahuje 17 atmosférických skladieb spolu s maľbami a kresbami. Ešte dodáme, že v októbri minulého roka mala spomínaná dvojica vo Varšave umeleckú výstavu, na ktorej boli maľby a kresby Marty Promińskej odprezentované a Inferno k nim skomponoval hudbu.

Nemecká kapela AXEL RUDI PELL vydá 15. apríla prostredníctvom vydavateľstva Steamhammer/SPV nový album s názvom „Lost XXIII“. Novinka obsahuje celkovo 10 skladieb, digipacková verzia ponúkne jeden bonus navyše.

Metaloví piráti ALESTORM vypustili do sveta live video ku piesni „Zombies Ate My Pirate Ship“ zo stále aktuálneho albumu „Curse of the Crystal Coconut“.