Nabitý novinkový blok: ARCH ENEMY, KREATOR, MACHINE HEAD, WATAIN, Angelus Fest a ďalší

ARCH ENEMY a KREATOR zverejnili nové skladby. MACHINE HEAD dokončili nový album. Corey Taylor (SLIPKNOT) vydá ďalšiu sólovku. WATAIN A HALESTORM zas nové albumy. Angelus Fest zverejnil ďalšieho účinkujúceho. THE DEVIL WEARS PRADA nahrali nový singel.

ARCH ENEMY

Kapela ARCH ENEMY zverejnila nový a videoklipom podporený singel „Handshake with Hell“ z chystanej štúdiovky „Deceivers“. Tá vychádza 29. júla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. „Náš nový singel „Handshake with Hell“ začal niekoľkými riffmi a melódiami, o ktorých som si myslel, že by sa k sebe mohli hodiť. Keď som časti, ktoré som mal, ukázal Danielovi Erlandssonovi, taktiež cítil, že to má potenciál. Pracovali sme na jeho deme, spoločne sme ho vyvíjali a keď sme dosiahli bod, kedy sme cítili, že je pripravený, poslali sme inštrumentálnu verziu Alisse do Kanady. Vrátila sa s naozaj skvelým prístupom k vokálom a textom, ktoré skladbu ešte viac pozdvihli. Pre mňa je to výnimočná pieseň na novom albume „Deceivers“, ktorá skutočne ukazuje, čoho sme ako skladatelia a interpreti schopní v roku 2022. Rozhodne je to jedna z nových piesní, ktorú chcem hrať naživo na turné!“ uvádza gitarista Michael Amott v tlačovej správe.

Thrasheri KREATOR vypustili do sveta skladbu „Hate Über Alles“ z rovnomennej nahrávky, ktorá uzrie svetlo sveta 3. júna prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Hate Über Alles odráža dobu, v ktorej žijeme. Všetko je naozaj hlasné a agresívne. Spôsob, akým komunikujeme, sa vďaka sociálnym médiám zmenil. Spôsobuje to veľkú nerovnováhu. Svet je v havarijnom stave. Život práve teraz nie je harmonický, je disharmonický. Tam som smeroval s názvom skladby,“ vyjadril sa frontman Mille Petrozza. O tvorbu videoklipu sa postaral osvedčený produkčný dom Grupa 13 z Poľska.

Americká formácia MACHINE HEAD dokončila nový album. „Mix a mastering sú hotové, je to pripravené. Je to veľký, epicky znejúci album. Keď použijem Robbove slová, „kolosálny“,“ povedal basgitarista Jared MacEachern pre rádio Primordial. Na otázku o jeho prispení k novému albumu dodal: „Myslím, že od prvého dňa som si bol veľmi dobre vedomý toho, že Robb Flynn je kreatívny a hudobný líder. Všetci máme naše vstupy, ale myslím si, že sa vždy chápe, že v konečnom dôsledku je rozhodnutie na ňom, ako sa veci vyvinú. Ale áno, určite som prispel a mám z týchto príspevkov skvelý pocit, ale ako som povedal, nasledujem jeho vedenie.“ Zatiaľ nepomenovaný album by mal vyjsť koncom leta.

Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR) oznámil, že 25. februára vydá ďalší sólo album. Nepôjde však o úplnú novinku, ale o tzv. B-stranu jeho debutu „CMFT“ obsahujúcu cover skladby a akustické verzie piesní. Prvú ukážku v podobe coveru „On the Dark Side“ od JOHN CAFFERY & THE BEAVER BROWN BAND očakávajte v piatok 11. februára.

Black metalistom WATAIN vyjde 29. apríla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový album „The Agony & Ecstasy of Watain“. Prvú ukážku v podobe klipovky „The Howling“ nájdete nižšie. „Skladba The Howling sa vzťahuje na bezslovný hlas divočiny, strašidelne nariekajúci v priebehu vekov, ktorý nás nabáda, aby sme opustili naše bezpečné priestory a preskúmali temné zákutia veľkej Priepasti vo vnútri aj vonku. Vidieť to, poučiť sa z toho, poznať to,“ povedal vokalista Erik Danielsson.

Na benefičnom Angelus Feste vystúpi 11.júna 6.2022 na banskobystrickom amfiteátri 10 špičkových slovenským metalových kapiel. Organizátori zverejnili už ôsme meno účinkujúceho – Trnavčanov OHEN (blackened symphonic metal). Kapela, zoskupená okolo Matúša Novanského (aktuálne pôsobiaceho aj v ďalšej výbornej kapele, ktorá vystúpi na Angelus Feste – APRIL WEEPS), vydala ešte v roku 2014 debutový album „Mortal Man“, následne bola koncertne pomerne aktívna, postupne sa však zo scény vytratila, takže jej vystúpenie na Angelus Feste môžeme považovať za veľký návrat a možno sa dočkáme aj nových skladieb tejto zaujímavej kapely! A práve Matúš je aj autorom novej grafiky (logo festivalu, maskot) Angelus Festu – fanúšikovia sa už teraz môžu tešiť na festivalové tričká a poháre. Organizátori pripomínajú, že výťažok z podujatia bude určený na dobročinné účely (konkrétnu organizáciu, ktorej bude výťažok zo vstupného venovaný a na aký účel, organizátori zverejnia do konca marca). Viac informácií je možné nájsť na oficiálnom webe aj FB Angelus Festu. – Tlačová správa

Skupina HALESTORM vydá 6. mája prostredníctvom vydavateľstva Atlantic Records v poradí piaty štúdiový album „Back from the Dead“. „Tento album sme začali písať asi tri mesiace pred pandémiou koronavírusu. Keď sme sa dostali do lockdownu a nemohli koncertovať, upadla som do temného miesta a niečoho, ako je kríza identity. Tento album je príbeh o tom, ako som sa dostala von z tejto priepasti. Je to cesta navigácie duševného zdravia, zhýralosti, prežitia, vykúpenia, znovuobjavenia a stáleho udržiavania viery v ľudskosť,“ píše v tlačovej správe líderka formácie Lzzy Hale. Pod správou si môžete vypočuť prvú ochutnávku s názvom „The Steeple“.

Metalcoristi THE DEVIL WEARS PRADA nahrali nový singel „Watchtower“, ku ktorému natočili aj videoklip.