Pondelková záplava videí: SABATON, AMORPHIS, KREATOR, NAPALM DEATH a ďalší

SABATON zverejnili nový singel. AMORPHIS a NAPALM DEATH s novými videoklipmi. KREATOR ponúkajú náhľad do zákulisia tvorby klipu. Corey Taylor a VIO-LENCE sa hlásia s novými skladbami. DEMONICAL vydajú nový album. VOIVOD natočili nový videoklip. KILLING JOKE oznámili nové EP.

SABATON

Kapela SABATON zverejnila novú a klipom podporenú skladbu „The Unkillable Soldier“ z chystanej štúdiovky „The War to End All Wars“. Tá vychádza 4. marca prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Skupina vzdáva v novom singli hold jedinečnej postave vojnovej histórie – Adrianovi Carton De Wiartovi, ktorý sa ukázal ako najnezničiteľnejší vojak všetkých čias. Britský armádny dôstojník belgického pôvodu prežil niekoľko leteckých nešťastí, prišiel o oko a ruku, utrpel 11 ťažkých zranení. Svoj život naplno zasvätil vojenským službám. Vždy, keď bola vojna, bol tam Adrian Carton De Wiart. „Úprimne povedané, vojnu som si užil,“ zneli jeho slová. Zomrel pokojne v roku 1963 vo veku 83 rokov.

Fíni AMORPHIS sa prezentujú 3D videoklipom ku piesni „Northwards“ zo štúdiovej novinky „Halo“ vydanej v piatok 11. februára. „3D art video k otváracej skladbe albumu ukazuje rozmanitosť a najmä progresívne prvky novej nahrávky,“ uvádza kapela na sociálnych sieťach.

Nemeckí thrash metalisti KREATOR ponúkajú náhľad do zákulisia tvorby videoklipu ku skladbe „Hate Über Alles“. Spomínaná pieseň je súčasťou rovnomennej radovky, ktorá uzrie svetlo sveta 3. júna prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Klip vznikol v spolupráci s produkčným domom Grupa 13 z Poľska.

Grindcoristi NAPALM DEATH sa hlásia o slovo s novým videoklipom ku skladbe „Resentment Is Always Seismic (Dark Sky Burial Dirge)“ z pred pár dňami vydaného EP „Resentment Is Always Seismic – A Final Throw of Throes“.

Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR) vypustil do sveta cover pieseň „On the Dark Side“ od JOHN CAFFERTY & THE BEAVER BROWN BAND z jeho ďalšej sólovky „CMFB…Sides“. Novinka m dátum vydania stanovený na 25. februára prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records a ponúkne tzv. B-stranu jeho debutu „CMFT“ obsahujúcu cover skladby a akustické verzie piesní.

Thrasheri VIO-LENCE zverejnili skladbu „Let the World Burn“ z rovnomenného EP, ktoré predstavuje po 29 rokoch nový materiál. „Som veľmi hrdý na novú hudbu, ktorú sme vytvorili a máme to šťastie, že sme spolupracovali s niekoľkými veľmi kreatívnymi ľuďmi. Nič tu nie je príliš vyleštené, pokiaľ úlomky skla a rozbité žiletky nepovažujete za vyleštené. Rád tvorím a dúfame, že vám vybuchnú hlavy, keď si vypočujete nový materiál VIO –LENCE,“ uvádza v tlačovej správe líder kapely Sean Killian. Päťskladbové EP má dátum vydania stanovený na 4. marca prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Švédski death metalisti DEMONICAL vydajú 6. mája prostredníctvom vydavateľstva Agonia Records nový album „Mass Destroyer“. Prvú ochutnávku z neho obstaráva skladba s názvom „Fallen Mountain“.

Kanadská formácia VOIVOD natočila nový videoklip ku skladbe „Sleeves Off“ z čerstvo vydanej štúdiovky „Synchro Anarchy“.

Post-punkoví veteráni KILLING JOKE oznámili, že 25. marca vydajú štvorskladbové EP s názvom „Lord of Chaos“. Dve nové piesne doplnia prerobené verzie skladieb „Big Buzz“ a „Delete In Dub“ z posledného štúdiového albumu „Pylon“ (2015). „Nikdy som nepoznal dobu, akú teraz žijeme, nie od kubánskej raketovej krízy. Ale teraz máme v porovnaní s tým viacero bodov vzplanutia. „Lord of Chaos“ je o zlyhaní komplexných systémov, keď sa technológia preťaží. a umelá inteligencia nesprávne číta zámery nepriateľov,“ povedal frontman Jaz Coleman. Nižšie si môžete vypočuť ukážku v podobe titulnej skladby.