Čerstvé správy z metalového sveta: SLIPKNOT, AMON AMARTH, BRUTAL ASSAULT, ACCEPT a ďalší

SLIPKNOT a ANNIHILATOR s novými videoklipmi. Brutal Assault potvrdil nové kapely na čele so SÓLSTAFTIR. AMON AMARTH zverejnili novú pieseň. ACCEPT zmenili vydavateľstvo. Novinky hlásia aj Sakis Tolis, TÝR a ANIMALS AS LEADERS.

SLIPKNOT

Kapela SLIPKNOT zverejnila live video k minuloročnému singlu „The Chapeltown Rag“ z chystanej a zatiaľ nepomenovanej dosky. Tá vyjde tento rok (pravdepodobne v máji) prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records. Skladba je inšpirovaná dokumentom, ktorý informoval o sériovom vrahovi Yorkshire Ripper. Ten koncom 70. rokov zavraždil viacero žien na predmestí Chapeltown vo West Yorkshire v Spojenom kráľovstve. „Textovo je to ale o rôznych manipuláciách, ktoré sa môžu stať, keď sa sociálne siete stretnú so samotnými médiami. A spôsoboch, ktorými sa nás tieto manipulácie môžu snažiť ťahať rôznymi smermi. Všetci sa na tom stávame závislými, čo je veľmi, veľmi nebezpečné,“ povedal Corey Taylor.

Vikingovia AMON AMARTH sa hlásia o slovo s novou piesňou „Put Your Back Into the Oar“, ku ktorej natočili aj videoklip. Samostatný singel bol nahratý a zmixovaný vo Fascination Street Studios a vydaný cez vlastné vydavateľstvo kapely Victorious Music. „Posledné dva roky sme boli ticho, ale boli sme doma vo Švédsku a tvrdo sme pracovali v zákulisí. Veľa sa už popísalo o fanúšikoch, ktorí sa chodia na naše vystúpenia baviť a robia epické vikingské veslovanie. Mysleli sme si, že je dobrý nápad napísať o tom pieseň! Táto je pre vás, fanúšikov, nech ste kdekoľvek – a nech vás Odin sprevádza pri veslovaní k svojmu osudu v neprebádaných moriach! Užite si pieseň a video, kým budeme pokračovať v práci na novom albume. Nemôžeme sa dočkať až uvidíme všetkých vás – pohanov,“ informuje skupina v tlačovej správe.

Jedna z věcí, co na BRUTAL ASSAULTU fanoušci oceňují, že pro ně objevuje a přináší interprety nové a neokoukané. A přesně takový je i aktuální update nových kapel, až na jednu výjimku – populární náladotvůrce SÓLSTAFIR z Islandu, kteří jsou se zádumčivými Finy SKEPTICISM zároveň jediní, kdo se do lineupu festivalu vrací, neb zbývajících 8 kapel na festivalu bude premiérově. Své „poprvé na BA“ si v pevnosti Josefov u nás odbydou BLOODYWOOD, kteří přijedou z Indie, psychedeličtí hypnotici ORANSSI PAZUZU, nesmlouvaví PUPIL SLICER i smrťáci CARNATION. Svým „funky monkey“ dav rozhýbou SLOPE, DOOL ho naopak přikovou k povrchu stejně jako na celou kapelu rozšíření THE DEVIL’S TRADE z Maďarska, kde ještě zůstaneme. Svou premiéru zpoza hranic si u nás totiž střihnou THY CATAFALQUE. – Tlačová správa

Veteráni ACCEPT podpísali celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records. „Naozaj sa teším na spoluprácu s renomovaným, nezávislým a silným vydavateľstvom, akým je Napalm Records. Sú tu tvrdo pracujúci metalisti a to nám vyhovuje. Sme presvedčení, že spoločne dosiahneme ďalšiu úroveň,“ uvádza v tlačovej správe gitarista a zakladajúci člen Wolf Hoffmann. Zatiaľ posledný album „Too Mean to Die“ im vyšiel v januári 2021 u Nuclear Blast Records.

Thrasheri ANNIHILATOR vypustili do sveta videoklip ku skladbe „Couple Suicide“ s hosťujúcimi Danko Jonesom a Angelou Gossow (ex-ARCH ENEMY) z dnes (18.2.) vydaného albumu „Metal II“, čo je nanovo nahratá doska „Metal“ z roku 2007. Pre tento počin bol za bicie naverbovaný Dave Lombardo (ex-SLAYER), vokály obstaral Stu Block (INTO ETERNITY, ex-ICED EARTH).

Sakis Tolis (ROTTING CHRIST) vypustil do sveta novú skladbu „My Salvation“ zo sólovky „Among the Fires of Hell“. Dátum vydania zatiaľ nie je známy. „Bude to DIY vydanie so skladbami, ktoré som urobil počas trýznivých lockdownov a mal som chuť sa s vami zadarmo podeliť o tieto divoké časy. Pripravovaný sólový album bude vydaný nezávisle a hrdo prostredníctvom môjho vlastného vydavateľstva. Zdieľať sa bude bezplatne na všetkých hudobných platformách,“ vyjadril sa pred nejakým časom Sakis Tolis.

Folk metalisti TÝR zverejnili ukážku z chysteného živáku (CD/DVD/LP) „A Night at the Nordic House“ v podobe piesne „Hold the Heathen Hammer High“. Spomínaná nahrávka vyjde 18. marca prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records a prinesie ohromujúcu šou so Symfonickým orchestrom Faerských ostrovov, ktorá sa uskutočnila 8. februára 2020 v hlavnom meste Tórshavn.

Hudobní virtuózi ANIMALS AS LEADERS zverejnili novú skladbu „Gordian Naught“ z nahrávky „Parrhesia“. V poradí piata štúdiovka im vyjde 25. marca prostredníctvom vydavateľstva Sumerian Records.