OBITUARY dokončili nový album. Matt Heafy (TRIVIUM) má nový projekt, spojil v ňom sily s Nergalom

OBITUARY dokončili nový album. IMMOLATION s novým videoklipom. Matt Heafy (TRIVIUM) sa hlási s novým projektom. BODY COUNT v štúdiu. Novinky hlásia aj DYMYTRY a CALIBAN.

OBITUARY

Death metaloví veteráni OBITUARY dokončili nový a zatiaľ nepomenovaný album. Jeho vydanie však príde, až keď bude možné koncertovať po Európe. „Je to kurva úžasné. Stopercent OBITUARY, ale s vplyvom gitaristu Kena Andrewsa, a keďže bol schopný so mnou napísať niekoľko skladieb, prinieslo to viac nádychu old-schoolového thrash metalu. Je to svieže, zabijácke a na nahrávke sú skladby, ktoré sú fakt heavy. Zvuk je fantastický, nahrali sme to v našom štúdiu a na mix poslali Joe Cincottovi. Aktuálne pracujeme na obale a čakáme na vhodný dátum, kedy to vydať. Jediná vec, na ktorú sú v tejto dobe dobré albumy, a mnohí budú nesúhlasiť, je, aby ľudia hovorili o kapele. Hudobníkom ako som ja, nerobia streamovacie služby dobre, pretože od nich nedostávame tantiémy. Takže, keď sa pripravíme na turné, môžeme si zarobiť na živobytie. Pretože percento ľudí, čo si kúpi fyzický nosič v obchode je nulové. Musíme počkať kým sa otvorí Európa, to je hlavná príležitosť,“ povedal bubeník Donald Tardy v rozhovore pre Chaoszine.

Matt Heafy (TRIVIUM) sa hlási o slovo s novým hudobným projektom IBARAKI. Debutový album „Rashomon“ mu vyjde 6. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Nižšie si môžete vypočuť skladbu „Akumu“ s hosťujúcim Nergalom (BEHEMOTH). „Akumu znamená v preklade nočná mora. Týmto kúskom povzbudzujem poslucháčov, aby si našli svoje interpretácie toho, čo cítia z textov, hudby a strašidelných vizuálov hudobného videa. Vždy ma fascinovala Sagazanova „Premena“ a celé roky som chcel vzdať hold jeho prácam umeleckým kúskom. Ponoriť sa konečne do jeho štýlu bol intenzívny zážitok. Mať Nergala v skladbe, na ktorej sa ako spoluautor podieľal Ihsahn, mi umožnilo spojiť mnohé z mojich dlhoročných vplyvov, a keď som Nergalovi predstavil výzvu preložiť svoje texty do poľštiny, posunulo to skladbu na inú úroveň,“ uvádza Matt Heafy v tlačovej správe.

Newyorskí death metalisti IMMOLATION natočili nový videoklip ku skladbe „Blooded“ z aktuálneho albumu „Acts of God“.

Rap metalová formácia BODY COUNT píše a nahráva nový album, ktorý dostal názov „Merciless“. Novinka by mohla vyjsť koncom roka prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Česká skupina DYMYTRY natočila nový videoklip ku piesni „Never Gonna Die“ z debutovej dosky v anglickom jazyku „Revolt“. Okrem toho kapela avizuje príchod novej štúdiovky „Pharmageddon“, klasicky v českom jazyku, s Protheusom za mikrofónom. Vydanie je naplánované na jar.

Metalcoristi CALIBAN vypustili do sveta klipom podporenú skladbu „Dystopia“ s hosťujúcim Christophom Wieczorekom (ANNISOKAY). Pieseň je súčasťou rovnomennej radovky, ktorá vychádza 22. apríla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.