Novinkový blok: HAMMERFALL, DESTRUCTION, LAMB OF GOD, LACUNA COIL, CROWBAR, ČAD a ďalší

LAMB OF GOD a LACUNA COIL v nahrávacích štúdiách. HAMMERFALL s novým klipom. DESTRUCTION a CROWBAR zverejnili nové skladby. EVERGREY oznámili nový album. ČAD vydajú živé prevedenie aktuálneho albumu. Novinky aj od GRONIBARD a MALEVOLENCE.

HAMMERFALL

Švédska heavy metalová formácia HAMMERFALL natočila nový videoklip ku piesni „Brotherhood“ z práve dnes (25.2.) vydanej dvanástej štúdiovky „Hammer of Dawn“.

Thrasheri DESTRUCTION zverejnili novú a klipom podporenú skladbu „No Faith In Humanity“ z chystaného albumu „Diabolical“. Ten vychádza 8. apríla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Americká formácia LAMB OF GOD sa nachádza v nahrávacom štúdiu, kde s producentom Joshom Wilburom pracuje na novom materiáli. Informovala o tom kapela BODYCOUNT, ktorej gitaristi Ernie C a Juan Garcia prišli vypomôcť so sprievodnými vokálmi. Zatiaľ posledná doska „Lamb of God“ im vyšla v lete 2020.

 

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa BODY COUNT (@bodycountofficial)

Skupina LACUNA COIL vstúpila do nahrávacieho štúdia, kde pracuje na špeciálnom a zatiaľ bližšie nešpecifikovanom projekte. Speváčka Cristina Scabbia ešte minulý rok prezradila, že koronavírusové obdobie nevyužili na tvorbu novej hudby, pretože podľa jej slov, je na písanie potrebná inšpirácia, ktorá prichádza zvonka a zo skúseností a vecí, ktoré žijete.

 

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lacuna Coil (@lacunacoilofficial)

Sludge metalisti CROWBAR vypustili do sveta novú skladbu „Bleeding from Every Hole“ z nahrávky „Zero and Below“. Dátum vydania má stanovený na 4. marca prostredníctvom vydavateľstva MNRK Heavy (predošlé eOne Music). „Naozaj milujem túto skladbu. Je zvláštne, že bola napísaná pred epidémiou covidu, pretože skladba je v podstate tým, čím si toľko ľudí prešlo metaforickým spôsobom počas lockdownov, strata práce a spoločenského života. Veci sa zdali také zlé, že bez ohľadu na to, ktorým smerom ste sa obrátili, bol to nesprávny smer. Chcel som vyjadriť, že existujú ľudia, ktorí všade cítia beznádej, ale nakoniec sa zlepšia. Vaša vnútorná sila je tam. Treba ju vypustiť. Dúfam, že sa tá pieseň bude všetkým páčiť. Je to naozaj jedna z mojich obľúbených,“ uvádza líder kapely Kirk Windstein v tlačovej správe.

Kapele EVERGREY vyjde 20. mája prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový album s názvom „A Heartless Portrait – The Orphéan Testament“. Prvú ochutnávku v podobe klipovky „Save Us“ nájdete nižšie.

Domáca úderka ČAD nahrala živé prevedenie aktuálneho albumu „Medvede“. „Nahrali sme pre vás celý album Medvede naživo. Mali sme tam 7 kamier, zvuk je zosnímaný najlepšou technikou. Teraz sa to bude mixovať a mastrovať a samozrejme musí sa zostrihať záznam, aby to malo drajv. Keďže sme na Slovensku takmer vôbec kvôli korone nekoncertovali, je to taká malá náhrada pre všetkých medveďochtivých bojovníkov. Nechceli sme to odbaviť nejakým streamom, tak sme to urobili takto poriadne. Je to také štúdiové lajfko,“ uvádza skupina na svojom facebookovom profile.

Grinderi GRONIBARD vydajú 20. mája prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist nový album „Regarde Les Hommes Sucer“. Pod správou si môžete vypočuť skladbu „Fast Gays of Humanity“.

Britská hardcore/metalcorová skupina MALEVOLENCE podpísala zmluvu s vydavateľstvom Nuclear Blast Records u ktorých im 20. mája vyjde nový album „Malicious Intent“. Ako ochutnávka z neho poslúži skladba „On Broken Glass“, ku ktorej natočili aj videoklip.