BLIND GUARDIAN zverejnili nový singel. Správy hlásia aj DECAPITATED, EXODUS, James LaBrie, TOOL a ďalší

BLIND GUARDIAN zverejnili nový singel. DECAPITATED oznámili nový album. TOOL a EXODUS s novými klipmi. James LaBrie vydá novú sólovku. Novinky hlásia aj APOCALYPTICA, TÝR a CONSTIPATION.

BLIND GUARDIAN. Foto: Hans-Martin Issler

Nemecká skupina BLIND GUARDIAN zverejnila nový a klipom podporený singel „Secrets of the American Gods“ z chystaného a zatiaľ nepomenovaného albumu. „Nastal čas odhaliť ďalšie tajomstvo: Skladbou „Secrets of the American Gods“ vám hrdo predstavujeme epickú stránku nášho nového albumu, ktorý vyjde v septembri. Tento single edit sa zameriava na podstatu veľkolepej kompozície a dáva vám nahliadnuť do našej tvorivej práce v týchto časoch plných udalostí. Jasná konštrukcia piesne sa točí okolo jej jadra – monumentálneho refrénu. Podľa môjho názoru je to úplná sladkosť pre uši. Sľubujem vám, že zbaviť sa refrénu nie je ľahké. Skladba je doplnená fantastickým klipom, ktorý vytvoril Dirk Behlau. Buďte si istí, že sme ešte stále neodhalili všetky karty a stále máme nejaké esá v rukáve. Možno žiadne ďalšie tajomstvá alebo nebeské prekvapenia,“ prezradil spevák Hansi Kürsch.

Poliaci DECAPITATED oznámili, že 27. mája im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový album „Cancer Culture“. „Konečne sme sa po toľkých mesiacoch čakania dočkali. Oznámenie nášho nového albumu a nového singlu je tu! Očakávania boli veľké a s novinkou sme si dali obrovskú výzvu. Myslím si však, že tvrdá práca sa vypláca. Neinterpretujte si význam názvu albumu nesprávne. Má oveľa širší kontext. Budete prekvapení, čo sme tentokrát dodali. Vybrať prvý singel nebolo ľahké. Každá skladba má inú atmosféru, ktorú by sme chceli čo najskôr ukázať,“ uvádza v tlačovej správe líder kapely Waclaw „Vogg“ Kieltyka. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe titulnej skladby.

Thrasheri EXODUS natočili nový videoklip ku skladbe „The Fires of Division“ z aktuálnej dosky „Persona Non Grata“. „Čas na naše ďalšie video. Natáčanie bola zábavné, pretože to bolo prvýkrát, čo sa kapela po nejakom čase dala dokopy,“ povedal gitarista Gary Holt.

Spevák James LaBrie (DREAM THEATER) vydá 20. mája prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music novú sólovku „Beautiful Shade of Grey“. Pod správou si môžete vypočuť prvú ochutnávku v podobe piesne „Devil In Drag“. „Pieseň bola napísaná o niekom, kto začínal ako slušná ľudská bytosť, ale po ceste stratil kontakt so svojimi koreňmi – postupom času sa stal samoúčelným, narcistickým a zbavený zásad a hodnôt,“ uvádza v tlačovej správe James LaBrie.

Kapela TOOL sa prezentuje novým videoklipom ku piesni „Opiate²“ z EP „Opiate“, ktoré oslavuje 30 rokov od vydania. Ide však len o časť obrazového materiálu. Celá, 10 minútová verzia, je dostupná na čerstvo vydanom Blu-ray disku doplnenom 46-stránkovým art bookom s fotografiami a náhľadom do zákulisia. Bonusy na ňom ponúkajú rozhovory a postrehy od špeciálnych hostí.

Fíni APOCALYPTICA vypustili do sveta novú skladbu „I´ll Get Through It“ s hosťami Frankom Perezom a Geezerom Butlerom (BLACK SABBATH). „Franky a ja sme boli na návšteve u mojej kamarátky Diane Warrenovej v jej štúdiu. Zahrala nám túto pieseň s tým, že si myslí, že by to dobre fungovalo s Frankyho hlasom. Skúsil to priamo na mieste a potom to navrhol poslať APOCALYPTICE. Páčilo sa im to a zvyšok je história,“ povedal Geezer Butler.

Folk metalisti TÝR zverejnili živú verziu skladby „Ragnars Kvæði“ z pred pár dňami vydaného živáku (CD/DVD/LP) „A Night at the Nordic House“. Ten prináša ohromujúcu šou so Symfonickým orchestrom Faerských ostrovov, ktorá sa uskutočnila 8. februára 2020 v hlavnom meste Tórshavn.

Death/grinderi CONSTIPATION z Prešova natočili nový videoklip ku skladbe „Necrogolo“. Kapela touto skladbou prezentuje charakter pripravovaného albumu a taktiež hľadá vydavateľstvo. O produkciu videa sa postaral bubeník Marek Baran.