Novinkový blok v úvode týždňa: SABATON, SEPTICFLESH, MESHUGGAH, CRANIAL VOID a ďalší

SABATON vydajú orchestrálnu verziu aktuálneho albumu. SEPTICFLESH, MESHUGGAH, IBARAKI, POWERWOLF a CALIBAN zverejnili nové skladby. Zomrel Taylor Hawkins (FOO FIGHTERS). CRANIAL VOID získali Radio_Head Awards. ANIMALS AS LEADERS s novým klipom. AUTOPSY sa chystajú do štúdia.

SABATON

Švédi SABATON oznámili, že 6. mája vydajú orchestrálnu verziu aktuálnej dosky „The War to End All Wars“. Nová interpretácia nahrávky pod názvom „The Symphony to End All Wars“ bude dostupná na vinyle a digitálnych platformách.

Symfonickí death metalisti SEPTICFLESH sa prezentujú novou a klipom podporenou skladbou „Neuromancer“ z albumu „Modern Primitive“. Ten má dátum vydania stanovený na 20. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Technologicky vyspelá spoločnosť, kde morálka upadá a zločin prekvitá, je „pódiom“ tejto piesne. Hlavná postava trpí vážnym nervovým poškodením. Aby dostala liek a aby sa mohla fyzicky znova pripojiť ku globálnej sieti, prijíma nejasnú hackerskú misiu. Koniec koncov, dátový priestor virtuálnej reality je pre ňu viac ako domovom. Kostra piesne bola postavená na 12-strunovej gitare. Hlavná melódia a rôzne emocionálne tóny piesne boli vytvorené na tomto organickejšie znejúcom nástroji. Po rozhodnutí o aranžmáne, pieseň dopadla tak, ako ju počujete. Okrem sláčikových, dychových a iných štandardných orchestrálnych sekcií hrá hlavnú úlohu mandolína, ktorá sa pripravuje na vyvrcholenie návykového zboru a mimoriadne ťažkého hlavného riffu. Okrem toho je tu divadelnejšia interakcia s rôznymi vokálnymi štýlmi v rámci nášho arzenálu,“ povedal gitarista, doprovodný spevák a textár Sotiris Vayenas.

Kapela MESHUGGAH zverejnila novú skladbu „I Am That Thirst“ z albumu „Immutable“, ktorý vychádza 1. apríla prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records.

Death metaloví modernisti CRANIAL VOID získali ocenenie Radio_Head Awards za rok 2021 v kategórii Hard&Heavy za svoj debutový album „Celestial“. Pätica hudobníkov uspela v konkurencii nominovaných nahrávok od kapiel AUTUMN NOSTALGIE, ČAD, CATASTROFY a SMALL TOWN LIFE.

Taylor Hawkins, bubeník kapely FOO FIGHTERS, zomrel vo veku 50 rokov. Jeho telo našli v piatok 25. marca v hotelovej izbe v kolumbijskej Bogote. Predpokladá sa, že jeho smrť má súvis s požitím omamných látok. V jeho tele našli 10 látok vrátane THC, antidepresív, benzodiazepiny a opioidy. Oficiálna príčina smrti však stále nebola zverejnená.

Projekt IBARAKI, za ktorým stojí Matt Heafy (TRIVIUM), sa hlási o slovo s novou skladbou „Rōnin“ s hosťami Gerardom Wayom (MY CHEMICAL ROMANCE) a Ihsahnom (EMPEROR). Skladba je súčasťou chystaného debutu „Rashomon“. Ten vychádza 6. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Rōnin je bojovník bez pána. Posledné dve skladby na albume znamenajú významný hudobný posun. Album ako celok – s výnimkou intra a outra – je v skutočnosti prezentovaný v chronologickom poradí od najstarších napísaných skladieb po tie najnovšie. Gerard Way bol pre mňa dlhoročnou inšpiráciou – podobne ako Ihsahn a Nergal. Na Gerarda som hľadel ako na neustály zdroj motivácie byť kreatívny. Kým Gerard a ja môžeme byť z rôznych žánrov, duch a zámer našich vystúpení je to, čo spája našu vášeň pre posúvanie hraníc,“ uvádza v tlačovej správe Matt Heafy.

Nemci POWERWOLF vypustili do sveta nový singel s názvom „Sainted by the Storm“. „S vydaním novej piesne by sme sa vám všetkým chceli poďakovať za fantastickú podporu! Nie je to ani rok, čo sme vydali náš nový album „Call of the Wild“. Je to pre nás nezvyčajné, aby sme s nasledovníkom prišli tak skoro, ale všetkým nám chýbate a boli sme ohromení vašimi komentármi a spätnou väzbou nielen k poslednému albumu, ale aj k našej streamovacej udalosti „The Monumental Mass“, aby sme sa napriek nedostatku živých vystúpení a príležitosti opäť videli a spoločne to oslávili zúrivou metalovou omšou! Užite si „Sainted by the Storm“. Toto je pre vás, vlci,“ píše sa v tlačovej správe.

Veteráni AUTOPSY sa chystajú nahrávať nový štúdiový album. „Po dvoch rokoch pozastavenia sa kapela konečne dostáva do štúdia, aby nahrala úplne nový plnohodnotný album pre Peaceville Records. Táto nahrávka bude obsahovať materiál, ktorý zaručene vzkriesi mŕtvych a potom ich všetkých znova zabije. Šialenstvo sa začína koncom tohto mesiaca v Opus Studios v Berkeley v Kalifornii s dlhoročným zvukovým inžinierom Adamom Munozom na čele. Pripravte sa na ten najchorobnejší a najstrašnejší mŕtvolný death metal, aký dokážu priniesť iba AUTOPSY,“ napísala kapela na sociálnych sieťach.

Metalcoristi CALIBAN zverejnili klipom podporenú novú skladbu „VirUS“ s hosťujúcim Marcusom Bischoffom (HEAVEN SHALL BURN) z chystanej radovky „Dystopia“. Dátum vydania je stanovený na 22. apríla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Hudobní virtuózi ANIMALS AS LEADERS natočili nový videoklip ku skladbe „Micro-Aggressions“ z nedávno vydanej dosky „Parrhesia“.