OPETH vydajú rozšírenú verziu aktuálneho albumu. Novinky hlásia aj SATYRICON, APRIL WEEPS a PERVERSITY

OPETH vydajú rozšírenú verziu aktuálnej nahrávky. SATYRICON dokončujú nový album. APRIL WEEPS sa prezentujú ďalšou novou piesňou. PERVERSITY s novým bubeníkom.

OPETH

Prog rockeri OPETH oznámili, že 13. mája im prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records vyjde rozšírená verzia aktuálneho albumu „In Cauda Venenum“. Obsahovať bude anglické a švédske verzie skladieb, nové ilustrácie od Travisa Smitha a bonusové CD s doteraz nevydanými skladbami. A jednu z nich – „Width of a Circle“, si môžete vypočuť nižšie.

Kapela SATYRICON pracuje v týchto dňoch na masteringu nového albumu „Satyricon&Munch“. Novinka bola napísaná pre potreby umeleckej výstavy Edvarda Muncha, ktorá sa otvára 29. apríla v jeho novom múzeu Munchmuseet v meste Oslo a potrvá až do konca augusta. Dátum vydania zatiaľ nebol stanovený. Najskôr ho na jar ponúknu streamovacie služby, nasledovať bude digipackové vydanie a potom počas leta celý rad vinylových.

APRIL WEEPS predstavili druhú skladbu z pripravovanej tretej štúdiovky „Cataclastic“. Nová pieseň sa volá „Fundamental Ingressions“, fanúšikovia ju nájdu hneď pod správou a všetkých streamovacích službách.

Prešovskí death metalisti PERVERSITY majú nového bubeníka, ktorým sa stal Marek Baran (DISCONSOLATE, CONSTIPATION). Kapela sa teší na spoluprácu a prípravy nového materiálu. Zároveň poďakovala za odvedenú prácu predošlému bicmenovi Petrovi Jakubíkovi.