Bubeník Horgh skončil po 18 rokoch v HYPOCRISY. DREAM THEATER získali cenu Grammy

HYPOCRISY bez bubeníka. DREAM THEATER získali Grammy. MACHINE HEAD teasujú nový singel. DESTRUCTION zverejnili novú skladbu. Zmena v zostave kapely CRYPTA.

HYPOCRISY

Švédska kapela HYPOCRISY oznámila, že jej rady opustil dlhoročný bubeník Reidar „Horgh“ Horghagen. „Je tu jedna vec, o ktorej musíte vedieť. Horgh už nie je súčasťou HYPOCRISY. Dúfame, že toto rozhodnutie rešpektujete a prijmete. Nie je to pre nás ľahké, hrali sme spolu 18 bláznivých rokov plných hudby, koncertov a priateľstva. Je to koniec dlhej a zaujímavej kapitoly a začiatok tej novej. Sme vďační Horghovi, tomuto skvelému hudobníkovi a človeku, za všetko, čo sme spolu dosiahli. Tiež by sme chceli odovzdať jeho odkaz: „Chcem využiť túto príležitosť a poďakovať sa fanúšikom za skvelú podporu počas rokov a som vďačný, že som mal príležitosť stretnúť sa s toľkými z vás na turné po celom svete. Ďakujem kapele a celej crew za čas, ktorý sme spolu strávili. Do budúcna vám prajem všetko najlepšie,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení. Horgh sa stal členom HYPOCRISY v januári 2004, keď prišiel ako náhrada za Larsa Szökeho.

Prog metalisti DREAM THEATER získali cenu Grammy za skladbu „The Alien“ z aktuálnej nahrávky „A View from the Top of the World“ v kategórii „Best Metal Performance“. V nižšie priloženom videu nájdete aj ostatných nominovaných a prebratie ceny Johnom Petruccim.

Američania MACHINE HEAD predznamenávajú na 12. apríla príchod nového singlu. Vydanie novej a zatiaľ nepomenovanej štúdiovky je naplánované na toto leto. „Pravdepodobne čoskoro vypustíme nejaké nové piesne a nahrávka by mohla vyjsť koncom leta. Musíme byť trpezliví, pretože na vinyl sa teraz kurva čaká večnosť, 9-mesačná dodacia lehota. Adele za prvý týždeň posunula 130 tisíc kópií vinylu. Je to šialené. Všetky tieto veľké posrané vydavateľstvá teraz upchávajú lisovne vinylov. Takže, je to výzva. Ale niektoré skladby dáme poskytovateľom digitálnych služieb,“ vyjadril sa ešte v decembri Robb Flynn vo svojom podcaste No Fuckin‘ Regrets with Robb Flynn.

Thrasheri DESTRUCTION zverejnili novú a klipom podporenú skladbu „Repent Your Sins“, z albumu „Diabolical“. Ten vychádza už 8. apríla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Ženská formácia CRYPTA oznámila, že sa rozišla s gitaristkou Soniou Anubis, ktorá sa chce sústrediť na svoju kapelu COBRA SPELL. „S ťažkým srdcom oznamujeme, že Sonia opúšťa kapelu CRYPTA. Bolo to jej rozhodnutie a my ho rešpektujeme, takže obe strany teraz pôjdu novými a odlišnými cestami. Cítime smútok, keď ju vidíme odchádzať, ale zároveň pociťujeme veľkú vďaku za všetky úžasné a krásne veci, ktoré sme spolu doteraz vybudovali. Sonia mala od začiatku kapely až doteraz jedinečnú dôležitosť a jej podstata a prínos pre kapelu bude vždy špeciálnou súčasťou CRYPTA. Naše rozdelenie bolo priateľské a rešpektujúce, zostaneme v kontakte a určite jej prajeme len to najlepšie, veľa šťastia pre ňu, jej skupinu COBRA SPELL a pre všetky jej budúce počiny. Máme s ňou nahratý nejaký video materiál a čoskoro ho zverejníme, ako spomienku na dedičstvo, ktoré sme spoločne vybudovali,“ uvádza skupina v tlačovej správe. Na záver ešte dodáme, že tento odchod nijak neovplyvní naplánované koncerty.