Vo Švédsku otvoria múzeum Cliffa Burtona, len 20 km od tragickej havárie

Legendárny basgitarista Cliff Burton, ktorý zahynul v roku 1986, sa dočká ďalšej peknej pocty.

Cliff Burton

Vo švédskej obci Ljungby sa 14. mája otvorí múzeum Cliffa Burtona. Basgitarista METALLICY zomrel vo veku 24 rokov pri havárii autobusu 27. septembra 1986, práve 20 km od tejto dediny.

Podľa Guitar World bude múzeum obsahovať obrázky, albumy, plagáty a vstupenky spolu s rozhovormi a fotografiami od prvého fotografa na mieste havárie, Lennarta Wennberga zo švédskych novín Expressen.

K dispozícii bude aj film spomienok od záchranárov na mieste havárie, ako aj pódium, ktoré obnoví posledné vystúpenie skupiny METALLICA s Burtonom v Štokholme, s kópiami basgitary a bicej súpravy, ktorú použili on a bubeník Lars Ulrich, plus plagát s Burtonovým posledný autogramom.

„Chceme si predovšetkým uctiť Cliffa Burtona, ktorý tragicky zomrel uprostred svojej kariéry, a porozprávať sa o tom, kým bol ako človek a ako hudobník. Naším druhým hlavným cieľom je vytvoriť miesto stretnutia pre všetkým, ktorí hľadajú pamätné miesto v malej komunite Dörarp. Chceme pokračovať v skvelej práci, ktorú začali fanúšikovia, keď začali zbierať finančné prostriedky na výrobu Cliffovho pamätného kameňa,“ povedali organizátori pre Guitar World.

 

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Cliff Burton Museum (@cliffburtonmuseum)