APOCALYPTICA v júni rozozvučí dva slovenské amfiteátre

Populárna fínska kapela APOCALYPTICA sa na Slovensku predstaví dvakrát.

Banner ku koncertu APOCALYPTICA v Bratislave

BRATISLAVA, TERCHOVÁ. Najznámejší fínski sláčikoví interpreti – APOCALYPTICA, predstaví na dvoch šou v slovenských amfiteátroch svoj deviaty a stále aktuálny štúdiový album „Cell-0“ z roku 2020. Ako už názov albumu napovedá, ide o dielo bez akejkoľvek vokálnej stopy. Trojicu čelistov dopĺňa len bubeník Mikko Sirén.

Ústrednou témou programu bude podľa slov Eicca Toppinena „Božská častica“, ktorá je vo vnútri každého z nás. Je jadrom všetkého, všetko z nej pochádza a všetko v nej aj končí. Neprekvapí, že v podaní APOCALYTICA bude téma rozvíjaná čisto inštrumentálne.

APOCALYPTICA vznikla v roku 1993 a na hudobnú scénu vtrhla neopočúvanou interpretáciou pôvodne metalových skladieb aranžovaných pre violončelo. Okrem repertoáru metalových legiend ako METALLICA, SEPULTURA, PANTERA či RAMMSTEIN, sa kvarteto venuje aj klasickej hudbe a v súčasnosti tvoria hlavne vlastné autorské skladby. Dôkazom, že im to ide a tešia sa fanúšikovskej obľube, je aj aktuálny konceptuálny album „Cell-0“.

APOCALYPTICA vystúpi najskôr v piatok 17. júna na Terchovskom amfiteátri a o deň neskôr 18. júna na Amfiteáter Rača v Bratislave. Nech už si vyberiete ktorýkoľvek z týchto koncertov, zažijete fantastickú inštrumentálnu šou v podaní štvorice fenomenálnych hudobníkov z krajiny tisícich jazier. Ceny vstupeniek organizátori ponechali na úrovni z roku 2019 a začínajú na 25 €, ale pravdepodobne budú čoskoro opäť rásť.

Fínskym hudobníkom budú v Bratislave robiť support priekopníci stoner rocku – skupina MOFOKILLER, ktorej tvorba je ovplyvnená americkou rockovou scénou. Energia, silné texty a kombinácia stoner metalu so slovenčinou ju robí na našej hudobnej scéne jedinečnou. Fanúšikom sa predvedú aj bratislavskí prog metalisti CASTAWAY, ktorí takto pred rokom vydali svoje veľmi dobre hodnotené EP s názvom „Everflowing Past“. Na ňom kapela ukazuje, aký dlhý kus cesty hudobne prešla od začiatku svojho fungovania. Treťou formáciou do partie bude skupina HDP.

Tlačová správa