TRIPTYKON S NOVÝM KLIPOM, ZMENY V LINE-UPE GOTHOOMU

Švajčiari TRIPTYKON nahrali nový videoklip. Poliaci DECAPITATED zverejnili novú skladbu. AMARANTHE a ABYSMAL DAWN vydajú nové albumy. Gothoom Open Air hlási zmeny v line-upe. Česká kapela HEAVING EARTH vydáva nový album.
Švajčiarska kapela na čele s legendárnym Tomom Gabrielom Fischerom TRIPTYKON, zverejnila nový videoklip ku skladbe „Aurorae“, ktorá je z ich aktuálneho albumu „Melana Chasmata“. Klip režíroval Philipp Hirsch, ktorý už spolupracoval s kapelou aj v minulosti, konkrétne pri klipe k skladbe „Shatter“. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Poliaci DECAPITATED zverejnili novú pieseň s názvom „The Blasphemous Psalm to the Dummy God Creation“ z ich chystanej štúdiovej novinky „Blood Mantra“, ktorá vyjde 19. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Novú pieseň nájdete nižšie. A pozor, táto kapela sa predstaví aj na tohtoročnom Gothoome! Viac informácií nájdete o pár riadkov nižšie.

Čoraz populárnejšia kapela AMARANTHE vydá 21.októbra prostredníctvom labelu Spinefarm Records nový štúdiový album, ktorý nazvala „Massive Addictive“.

Ani festival Gothoom Open Air sa nevyhol zmenám v line-upe. „Ako pri každom festivale sa udejú pred začiatkom festivalu nejaké personálne zmeny. U nás je to zrušenie celého turné GORGUTS, ako aj zrušená účasť kapiel CENTURIAN a PROSTITUTE DISFIGUREMET , ktorú sme sa dozvedeli včera. Je nám veľmi ľúto ale v takom krátkom čase nie sme schopní nájsť adekvátnu náhradu . Ale nezaháľali sme a podarilo sa nám zohnať aspoň jednu adekvátnu náhradu, takže s radosťou vám oznamujem , že na poslednú chvíľu nám potvrdili svoju účasť poľskí smrteľníci DECAPITATED a slovenskí ACHSAR. Verím, že aspoň takáto malá náhrada vás aspoň trošku upokojí,“ stojí v oficiálnom vyhlásení organizátorov na stránkach festivalu Gothoom.

Death metalová kapela ABYSMAL DAWN vydá 28.októbra prostredníctvom vydavateľstva Relapse Records nový, v poradí štvrtý štúdiový album. Ten sa bude volať „Obsolescence“.

Pražské deathmetalové komando HEAVING EARTH se po úspěšném evropském tour po boku MARDUK a IMMOLATION na podzim 2012 zavřelo do zkušebny a dalo vzniknout osmi novým skladbám, které jsou nyní v poslední fázi realizace a konečný termín vydání se již jeví býti podzim tohoto roku. Na ploše bezmála padesáti minut se rozprostírá osm nekompromisních death metalových skladeb, proloženy několika kytarovými intermezzi, které rozvijí koncept desky Diabolic Prophecies z roku 2010, avšak z daleko větším důrazem na atmosféru. Mix a master tentokrát proběhl v britských Dreaming Studios pod taktovkou Leona Maceyho z MITHRAS, cover art stejně jako na předchozí desce zvěčnil italský malíř Marco Hasmann (např. FLESHGOD APOCALYPSE). Deska vychází u domácích Lavadome production. – Tlačová správa.