DRACONIAN menia speváčku a chystajú nový album. Slash vydá živák, IRIA hľadajú speváka

Zmena v zostave DRACONIAN. SLASH vydá nový živák. Kapela IRIA hľadá speváka.

DRACONIAN

Doom metalisti DRACONIAN privítali vo svojich radoch staronovú speváčku Lisu Johansson. Zároveň oznámili, že z kapely odchádza Heike Langhans. „Po 11 rokoch vítame späť Lisu Johansson. Ako väčšina z vás vie, Lisa bola našou speváčkou na našich prvých piatich albumoch, ale jej prvá práca s nami bola na našej piatej a poslednej demonahrávke „Dark Oceans We Cry“, ktorá vyšlo v roku 2002 a nakoniec nás priviedla k nahrávacej zmluve s Napalm Records, u ktorých sme odvtedy zostali. Heike Langhans opustí kapelu, chce sa zamerať na rodinu a vlastné hudobné projekty. Aj keď sme spoločne dospeli k tejto predstave, samozrejme, je nám smutno, keď ju vidíme odchádzať. S Heike sme napísali a vydali dva záhadné a skutočne špeciálne albumy, ktoré sa tešia veľkej úcte po celom svete. Veľký podiel má na tom Heike a jej hlas. Napriek tomu sme veľmi radi, že môžeme oznámiť, že tento rok v júni, zahráme na festivale Hellfest v 7-člennej zostave, s Lisou a Heike na pódiu. Pre Heike to bude posledné vystúpenie s DRACONIAN, ideálna príležitosť odovzdať pochodeň Lise a spoločne zažiariť pri mimoriadnej príležitosti na najväčšom metalovom festivale na planéte. V tomto mimoriadnom prostredí budete mať možnosť zažiť piesne z albumu „Under A Godless Veil“ na vlastnej koži. Celá šou sa bude vysielať naživo a bude k dispozícii aj na neskoršie pozretie. Tiež by sme radi osvetlili skutočnosť, že pracujeme na skladbách pre nový album, ako aj na jedinečnej streamovacej šou. Pred nami sú vzrušujúce časy, takže sledujte ďalšie novinky,“ napísala kapela v oficiálnom vyhlásení.

Skupina SLASH FEAT. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS vydá 18. júna (Record Store Day) nový živák (2LP) „Live at Studios 60“. Materiál sa nahrával v Los Angeles v priestoroch Studios 60, kde kapela odohrala v celej dĺžke aktuálny album „4“ a k tomu pridala ďalšie štyri skladby. Celé ich toto snaženie bolo 11. februára streamované prostredníctvom YouTube a Facebooku.

Prešovská black/death metalová formácia IRIA hľadá po personálnom zemetrasení nového speváka. „Aj po odídení bývalých členov funguje kapela ďalej v novom zložení: Claudius –bicie, Boris – basgitara. Týmto si aj hľadáme speváka. Ak si niekto trúfa, môže sa k nám pridať. Držte nám palce v ďalšej tvorbe,“ napísal gitarista Orfeus na facebookovom profile kapely.