CRADLE OF FILTH nečakane vymenili dvoch členov, POWERWOLF prezentujú chystaný živák z Wackenu

Nečakané zmeny v zostave CRADLE OF FILTH. POWERWOLF zverejnili ukážku z nového živáku. SUICIDE SILENCE zas novú skladbu. SLASH a EYEHATEGOD s novými klipmi. ALTER BRIDGE vydajú nový album.

CRADLE OF FILTH

Britskí upíri CRADLE OF FILTH oznámili odchod gitaristu Richarda Shawa a klávesáčky/sprievodnej speváčky Anabelle Iratni. Na nadchádzajúce turné kapela získala gitaristu Donnyho Burbagea a na post klávesáčky/speváčky prichádza ako oficiálna členka skupiny Zoe Marie Federoff. „S najväčším smútkom CRADLE OF FILTH oznamujú odchod gitaristu Richarda Shawa a klávesáčky Anabelle Iratni. Kvôli iným záväzkom odovzdáva Richard svoju prestížnu štafetu nováčikovi Donnymu Burbageovi, ktorý si bude plniť gitarové povinnosti počas nadchádzajúceho amerického turné s DANZIG, spolu s Ashokom a basgitaristom Danielom Firthom. Taktiež sa lúčime s Anabelle a ďakujeme jej za úžasný príspevok k albumu „Existence Is Futile“. Jej nástupkyňou je veľmi talentovaná Zoe Marie Federoff. Rovnako ako v prípade Richa, skupina praje Anabelle veľa úspechov vo všetkých jej budúcich snahách,“ vyjadril sa v tlačovej správe líder Dani Filth. O tom, čo viedlo k odchodu dvoch členov dodal: „Ak má niekto pocit, že jeho pôsobenie v kapele skončilo, tak kto som ja, aby som sa hádal? Musíme rešpektovať, že ľudia majú osobné záväzky alebo niekedy považujú výber kariéry v kapele ako CRADLE OF FILTH za trochu zdrvujúcu. Ako už bolo povedané, skupina pokračuje neúnavne vpred, viac ako kedykoľvek predtým, s množstvom letných festivalov, ktoré sa konajú po turné s DANZIG v USA a Kanade. Plus máme ďalšie jesenné termíny, ktoré budú čoskoro nasledovať. Máme tiež ďalšie vzrušujúce oznámenie, o ktoré sa môžeme podeliť, ale všetko v pravý čas! Bez ohľadu na to, čo nás postretne, zostaneme FILTHY!“

Nemci POWERWOLF sa hlásia o slovo s ukážkou z chystaného živáku „The Monumental Mass – A Cinematic Metal Event“ v podobe skladby „Venom of Venus“. Spomínaná nahrávka, ktorá vyjde 8. júla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records ponúkne minuloročný koncertný stream a ako bonus vystúpenie na festivale Wacken Open Air z roku 2019.

Deathcoristi SUICIDE SILENCE zverejnili klipom podporený nový singel „Thinking In Tongues“. „Skladba vychádza z chaotického pocitu straty mysle. Pocit, že sa dusíte každým nádychom, až kým sa nakoniec nezlomíte. Nastane oslabujúci zmätok a vaša myseľ začne „Myslieť v jazykoch“. V podstate spracováva myšlienky, ktoré ani vy sami nechápete. V istom zmysle pieseň evokuje konečný pocit bezmocnosti,“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Kapela SLASH FEAT. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS sa pripomína novým videoklipom ku piesni „April Fool“ z aktuálneho albumu „4“.

Sludge/doom metalová formácia EYEHATEGOD nahrala nový videoklip ku skladbe „Every Thing, Every Day“ z aktuálnej štúdiovky „A History of Nomadic Behavior“.

Skupina ALTER BRIDGE prezradila, že jej nový album dostal názov „Pawns & Kings“, ktorý uzrie svetlo sveta 14. októbra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.