Záplava noviniek: KREATOR, SOULFLY, THERION, GRAVE DIGGER, DEPRESY, LORDI a ďalší

KREATOR, THERION a DEPRESY zverejnili nové skladby. SOULFLY a GRAVE DIGGER oznámili nové albumy. IBARAKI, MOTOR SISTER a DYMYTRY s novými klipmi. Informácie hlásia aj KILLSWITCH ENGAGE, LORDI a DISTAX.

KREATOR

Thrash metalisti KREATOR zverejnili nový a klipom podporený singel „Midnight Sun“ s hosťujúcou Sofiou Portanet. „Je to pre nás trochu niečo nové. Po prvýkrát sme spolupracovali so ženskou umelkyňou. Keď som písal túto pieseň, mal som v hlave voiceover, ako je Oracle, a to v slohách a v refréne. Okamžite som oslovil moju kamarátku Sofiu Portanet, ktorá je v Nemecku začínajúcou umelkyňou. Skladbe dodala presne to, čo som hľadal. Vďaka tomu má temný a éterický nádych. Koncept videoklipu vychádza z rituálnej obety obsiahnutej v texte. Režisér Tom Schlagkamp potom prišiel s nápadom voľne inšpirovaným filmom „Midsommar“ od Ariho Astera,“ povedal Mille Petrozza. Skladba je súčasťou albumu „Hate Über Alles“, ktorý vychádza 10. júna prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Kapela SOULFLY oznámila, že 5. augusta jej prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový album „Totem“. Nová štúdiovka sa nahrávala v Platinum Underground v meste Mesa v Arizone, produkciu mali na starosti frontman Max Cavalera a producent Arthur Rizk, ktorý nahral aj sólovú gitaru. Novinka obsahuje príspevky od hostí ako John Powers (ETERNAL CHAMPION), Chris Ulsh (POWER TRIP) a John Tardy (OBITUARY). Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe skladby „Superstition“. „Totem je oslavou duchovnej podstaty. Bola to dvojročná cesta tvorenia s mojim synom a bubeníkom Zyonom. Tento album je o všetkej radosti, zábave a hneve v metale,“ vyjadril sa v tlačovej správe Max Cavalera.

Švédi THERION vypustili do sveta nový singel „Litany of the Fallen“, ktorý podporili aj videoklipom. „Pieseň Litany of the Fallen by mohla byť v ktorejkoľvek z troch častí trilógie „Leviathan“. Je to pieseň, ktorá ich všetky spája,“ povedal líder kapely Christofer Johnsson. Skupina má v pláne vydať tzv. „Leviathan“ trilógiu. Prvá časť vyšla v januári 2021, zvyšné dve časti sú naplánované na tento a budúci rok.

Heavy/power metalová formácia GRAVE DIGGER vydá 26. augusta prostredníctvom vydavateľstva Rock of Angels Records nový album „Symbol of Eternity“, kde sa opäť vracajú k príbehom o Templároch.

Legendárna slovenská kapela DEPRESY zverejnila ochutnávku z chystanej albumovej novinky „Psycold“. Singel sa volá „Escapism“ a vy ho nájdete pod týmito riadkami. Podľa informácii od trenčianskej kapely, nové cd je už vo výrobe a fanúšikovia sa ho dočkajú už čoskoro.

Matt Heafy (TRIVIUM) zverejnil v rámci svojho projektu IBARAKI nový videoklip ku skladbe „Kagutsuchi“. Tá je súčasťou čerstvo vydaného debutu „Rashomon“.

Američania KILLSWITCH ENGAGE sa hlásia o slovo s ukážkou z chystaného živáku „Live at the Palladium“ (CD/LP/Blu-ray/Digital) v podobe skladby „Vide Infra“. Nahrávka, ktorá vyjde 3. júna prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records, ponúkne záznam ich streamovaného koncertu zo 6. augusta 2021, kde odohrali v celej dĺžke stále aktuálny album „Atonement“ a taktiež debutovú dosku „Killswitch Engage“.

Fínske metalové monštrá LORDI vyhodili dlhoročného gitaristu Amena. „Po 25 rokoch služby som koncom februára požiadal Amena, aby odišiel z kapely. Konečné rozhodnutie som urobil ja, ale nielen ja sám. V rámci kapely sme to vnímali rovnako. O tejto téme sa v posledných rokoch diskutovalo viackrát, presnejšie takmer celé desaťročie. Dôvodom tohto konečného rozhodnutia je, že duševný tlak bol už pre každého príliš veľký. Vzdialili sme sa od seba príliš ďaleko na to, aby sa veci dali napraviť. Veľakrát sme sa o to snažili, ale veci sa nikdy úplne nezresetovali. Amen nebol v kapele zjavne šťastný. A ani ja s ostatnými, že sme s ním v jednej skupine. Celková atmosféra medzi Amenom a ostatnými bola prinajhoršom dosť toxická a nemali sme žiadne nástroje, ktorými by sme sa to pokúsili opraviť. S tým, čo bolo povedané, nie je všetko len zlé. Osobne bude Amen navždy mojím bratom v zbrani, mojím verným spoločníkom a milovaným priateľom. Po rokoch sa ukázalo, že už s ním nemôžem a ani nechcem byť v jednej kapele. To však nič nemení na mojich citoch k nemu ako k človeku, ktorého veľmi dobre poznám už 25 rokov a vždy ho budem považovať za svojho blízkeho priateľa. Rozhovor, ktorý som s ním musel mať, bol určite ten najťažší, aký som kedy urobil s kýmkoľvek v kapele,“ uviedol v oficiálnom vyhlásení frontman Mr. Lordi.

Kapela MOTOR SISTER, ktorú tvoria Scott Ian (ANTHRAX) , Pearl Aday (Scottova manželka), Jim Wilson (ex-ROLLINS BAND), Joey Vera (ARMORED SAINT, FATES WARNING) a John Tempesta (ex-TESTAMENT, ex-EXODUS) zverejnili v poradí druhý album „Get Off“, ktorý podporila novým videoklipom ku piesni „Coming for You“.

Domáci crusteri DISTAX vydali nový štúdiový album s názvom „Božská komédia“. „Práve vychádza dielo, ktoré sa nám spoločnými silami za ostatné roky podarilo zhmotniť. Album je inšpirovaný nadčasovou témou Danteho Božskej komédie, konkrétne časťou Pekla, kde sa nachádzame v pomyselnom dne ľudskej duše. Zobrazuje sa nám tu ľudská sebeckosť, malichernosť, klamstvá, nenávisť voči ostatným a nadradzovanie sa nad nich. V neposlednom rade je tu obraz ľudského zla v najvyššej možnej miere a to vykorisťovania končiaceho smrťou,“ okomentovala kapela svoj nový počin. Novinka vyšla na dvanásťpalcovom vinyle prostredníctvom vydavateľstva Papagájův Hlasatel Records. Album je dostupný aj na CD a v digitálnej forme (TU) na ich Bandcamp profile.

Česká skupina DYMYTRY natočila nový videoklip ku skladbe „Rise and Shine“ z debutovej dosky v anglickom jazyku „Revolt“.