CRADLE OF FILTH po 7 rokoch odchádzajú od Nuclear Blast, ČAD mixujú nové živáky

CRADLE OF FILTH zmenili vydavateľstvo. ČAD mixujú nové živáky. BigBoss (ex-ROOT) vydá knihu Kärgeräs. SPINELESS FUCKERS chystajú nový album.

CRADLE OF FILTH

Kapela CRADLE OF FILTH podpísala celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records. „S veľkým očakávaním a vzrušením oznamujeme náš prechod k Napalm Records. Keďže sme o vydavateľstve vedeli a počuli veľa pochvalných vecí, priviedlo nás to k presvedčeniu, že toto bude perfektné hniezdisko pre CRADLE OF FILTH do ďalších rokov. Radi by sme sa poďakovali všetkým našim fanúšikom za ich neustálu podporu a dôveru v to, že robíme pre kapelu a jej hudbu to správne,“ povedal líder skupiny Dani Filth. Ešte dodáme, že skupina patrila posledných 7 rokov do portfólia nemeckého giganta Nuclear Blast Records.

Domáca úderka ČAD sa vrátila od štúdia Shaark, kde mixuje nové živáky. Presnejšie koncert ku krstu aktuálneho albumu „Medvede“, ktorý odohrala na akcii Besnenie zbojníkov, živé prevedenie celého albumu „Medvede“, nahraté aj s videom v štúdiu Slovenského rozhlasu a k tomu pridali aj práce na masteringu na zázname živého hrania v relácii Headbanger_FM.

Jiří „BigBoss“ Valter (ex-ROOT) vydá tento mesiac prostredníctvom vydavateľstva Metal Gate knihu „Kärgeräs: Ztracený národ“. Tú doplnia aj reedície obidvoch albumov jeho projektu EQUIRHODONT. Kärgeräs je ikonická fantasy sága, ktorej sa BigBoss venuje od 90. rokov. Rovnomenný album kapely ROOT z roku 1996 patrí ku klenotom českej scény a tak je na mieste povedať, že Kärgeräs je proste kult, ktorý si knižné vydanie zaslúži. „BigBoss v knize především rozpracoval lyrický rámec alba Kärgeräs z roku 1996. Velmi zajímavá je ale i druhá část s názvem Legenda Nizostratio. Věřím, že kniha Kärgeräs: Ztracený národ potěší všechny autorovy fanoušky, kteří mají chuť jít více do hloubky. Stejně tak ji ale můžu obecně doporučit i čtenářům knižní fantastiky. Jedná se o beletrii,“ píše v tlačovej správe Ondřej Šmejkal z vydavateľstva MetalGate. Súčasťou knihy budú aj albumy „Equirhodont Grandiose Magus“ a „Black Crystal“ projektu EQUIRHODONT. Hudobne išlo o epický a progresívny dark metal s výraznou sólovou gitarou Ashoka, dnešného gitaristu kapely CRADLE OF FILTH.

Kärgeräs: Ztracený národ

Moravskí grinderi SPINELESS FUCKERS by mali tento rok, po desaťročnej odmlke vydať nový a v poradí štvrtý dlhohrajúci album „Tales of Extraordinary Madness“. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe skladby „Stick Up Your Hole“. Kapela aktuálne hľadá spoľahlivé vydavateľstvo, ktoré by bolo schopné vydať nahrávku v najbližších mesiacoch.