Gothoom ukázal nový areál. Nie je možné, aby sme sa sťahovali každú chvíľu, hovorí Beťko

Metalový festival Gothoom sa po novom uskutoční neďaleko Levíc.

Nový areál Gothoomu

TEKOVSKÝ HRÁDOK. Výborná správa prišla z tábora festivalu Gothoom, ktorý sa uskutoční 21. až 23. júla 2022. Po mesiacoch neistoty oznámil hlavný organizátor Peter Beťko nový areál, v ktorom sa uskutoční ďalší ročník. Mimochodom, znie to až neuveriteľne, že ten nateraz posledný sa uskutočnil v roku 2019.

Novým domovom Gothoomu sa stalo malé letisko v obci Tekovský Hrádok pri Leviciach. „Som neskutočne šťastný, že po 3 mesiacoch neistoty, keď nám nová majiteľka odmietla prenajať Drevenicu Revištské Podzámčie, ako aj neochota prenajať nám ďalšie miesto po prúde Hronu v Hliníku nad Hronom, som hľadal vhodný areál po celom Slovensku,“ začal vysvetľovať hlavný mozog Gothoomu Peter Beťko.

Ako ďalej prezradil, v hre bol opäť aj Ostrý Grúň a Chata Kollárová (tam sa uskutočnil festival v roku 2016). „Tým, že sme museli hľadať uprostred sezóny, keď sú už všetky takéto zariadenia obsadené pre detské letné tábory, všade sme boli odmietnutí. Už som zvažoval aj koniec festivalu, pretože nie je možné, aby sme sa sťahovali každý druhý alebo tretí rok kvôli hlúposti ľudí a ich predsudkom, prípadne nenažranosti s vidinou veľkého zisku,“ povzdychol si Beťko.

Gothoom však nekončí. „Nakoniec sme sa dopracovali k úžasným ľuďom, majiteľom malého letiska, ktorú úplne vyhovuje nášmu festivalu. Samozrejme, nie sú tu tradičné chatky a Hron je trošku ďalej, ale je tu kompletná vybavenosť, ako sprchy a podobne. Letisko je od Levíc kúsok – asi 10 minút autom, takže ubytovať sa môžu fanúšikovia v meste alebo prípadne v okolitých obciach. Chystáme však aj stany s posteľami na prenájom. O všetkom budeme včas informovať, som však neskutočne šťastný, že Gothoom bude a taký, aký ešte nebol,“ zakončil organizátor metalového festivalu.