APRIL WEEPS spoja geologický a psychologický svet. Tretí album je pre nich míľnikom z viacerých hľadísk

O mastering sa na tretej štúdiovke APRIL WEEPS postaral uznávaný švédsky hudobný producent Jens Bogren.

APRIL WEEPS

D. STREDA. Po štyroch rokoch od vydania kritikmi vrelo prijatého albumu „Comma“ (recenzia TU), ktorý bol pre slovenských metalových atmosferikov APRIL WEEPS vstupnou bránou k vystúpeniu na legendárnom festivale Wacken Open Air, sa kapela opäť hlási o slovo.

Tentokrát je reč o treťom radovom albume s názvom „Cataclastic“ – koncepčnom diele, ktoré v hudobno-vizuálnej forme spája geologický a psychologický svet. Z hľadiska geologického predstavuje album galériu hornín v rôznych fázach a formách výskytu, v ktorej prostredníctvom do slov pretavených myšlienok a do hudby smerovaných pocitov, ožívajú javy neživej prírody.

Z psychologického hľadiska ide o svedectvo životného príbehu jedinca narodeného do aktuálnej modernej spoločnosti, neustále bažiacej po čoraz vyšších cieľoch, tlačiacej jeho potreby do úzadia. Jedinca, ktorý je už od narodenia ovešaný očakávaniami predošlej generácie, zachytáva dielo vo fázach hľadania sa, bojujúceho, podriaďujúceho sa, strácajúceho seba samého, až nakoniec zneživujúceho sa sťaby kameň. A práve horniny sú tými činiteľmi, ktoré prenášajú svoj charakter neživosti, bezduchosti, bezmocnosti, a koniec koncov bezvýznamnosti, do sféry ľudskej existencie.

Artwork chystaného albumu „Cataclastic“ od APRIL WEEPS

Podarí sa znovuobjaviť podstatu bytia? Dozvieme sa to v piatok 3. júna 2022, kedy „Cataclastic“ vychádza. Album je pre kapelu míľnikom z viacerých hľadísk. Tým hlavným bola zmena doterajšieho zaužívaného systému tvorenia piesní, ktorý bol tentokrát otočený o 180 stupňov, a hudba tak bola tvorená do už existujúceho konceptu.

Vďaka tomu je albumový materiál veľmi rôznorodý a posúva zvuk kapely do doteraz neprebádaných sfér. Zároveň sa kapela po prvýkrát rozhodla uchopiť proces nahrávania, produkcie a vytvárania grafickej stránky albumu plne do vlastných rúk, čím sa „Cataclastic“ stáva jej autentickým vlastníctvom viac ako kedykoľvek predtým. Jedinou pomyselnou výnimkou tejto autenticity je mastering, o ktorý sa postarala švédska špička Jens Bogren z Fascination Street Studios (KATATONIA, OPETH, DIMMU BORGIR a pod.).

Čerstvá albumová novinka bude obsahovať 8 skladieb – „Igneous“, „Fundamental Ingressions“, „Crossing the Waves“, „Briolette Cut“, „Into the Mass Flow“, „Ruptures“, „Cataclasis“ a „Lithos“. Prvé 4 z nich už stihli hudobníci predstaviť na svojich sociálnych sieťach, nájdete ich však aj na všetkých streamovacích platformách, príp. na TOMTO ODKAZE.

Najbližšie sa kapela predstaví dňa 11.6.2022 na benefičnom festivale ANGELUS FEST, ktorý sa bude konať na banskobystrickom amfiteátri. Výťažok z neho (100% zo vstupného) bude určený pre občianske združenie „Svetielko nádeje“, pomáhajúce deťom s onkologickými ochoreniami.

Tlačová správa