RAMMSTEIN s ďalším svojským klipom. Novinky hlásia aj MACHINE HEAD, SATYRICON či RAMCHAT

RAMMSTEIN natočili nový videoklip. MACHINE HEAD ponúkajú náhľad na tvorbu novej štúdiovky. SATYRICON prezradili dátum vydania nového albumu. Karl Sanders vydá novú sólovku. Zomrel bubeník Alan White (YES). Iggy Pop získal cenu Polar Music Prize. RAMCHAT sa prezentujú novou skladbou a avizujú novú kompiláciu. Sakis Tolis s novým klipom.

RAMMSTEIN

Kapela RAMMSTEIN natočila nový videoklip ku skladbe „Dicke Titten“ z aktuálnej dosky „Zeit“ a v rámci vizuálneho stvárnenia opäť nezostala nič dlžná svojej povesti. Niekoľko obdarených ženských hrudníkov, nemecký vidiek, Till Lindemann ako majestátny starec a kapela v tradičnom bavorskom oblečení Lederhosen.

Americká formácia MACHINE HEAD zverejnila ďalšie zo série videí ponúkajúcich náhľad do nahrávacieho štúdia a na tvorbu nového materiálu. V júni 2021 frontman Robb Flynn a basgitarista Jared MacEachern vstúpili do Sharkbite Studios v Oaklande s producentom Zackom Ohrenom, aby nahrali demá niekoľkých nových nápadov pre nasledujúci album „Of Kingdom and Crown“, ktorý vyjde 26. augusta prostredníctvom vydavateľstiev Nuclear Blast Records/Imperium Recordings. Trinásť skladbový koncepčný album sa odohráva v zdecimovanej futuristickej pustatine, kde je obloha zafarbená karmínovočervenou farbou. Jadro príbehu je založené na dvoch hlavných postavách. Prvým a hlavným hrdinom je Ares, ktorý stratí lásku svojho života (Ametyst), a vydá sa na vražedné besnenie proti odpornej sekte zodpovednej za jej vraždu; druhou postavou je páchateľ Eros, ktorý stratí matku po predávkovaní drogami a následne sa zradikalizuje a prejavuje svoje vlastné vražedné vyčíňanie. Texty podrobne opisujú, ako sa ich životy prelínajú.

Kapela SATYRICON prezradila, že jej nový album „Satyricon & Munch“, ktorý slúži ako hudobný doprovod k umeleckej výstave Edvarda Muncha, a fanúšikovia sa ho dočkajú 10. júna.

Karl Sanders (NILE) vydá 22. júla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový sólo album „Saurian Apocalypse“. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe skladby „The Sun Has Set on the Age of Man“. „Táto pieseň je skvelou voľbou pre prvé stretnutie s týmto albumom. Je to úvodná skladba, ktorá má filmovú a strašidelnú náladu. Skladba je pre mňa tiež veľmi špeciálna, pretože v nej hosťujú dvaja moji dlhoroční priatelia, pôvodný bubeník NILE Pete Hammoura na perkusiách a legendárny gitarista Rusty Cooley na akustických sólach,“ uvádza Karl Sanders.

Hudobný svet prišiel 26. mája o legendárneho bubeníka Alana Whitea z kapely YES, ktorý zomrel po krátkej chorobe pokojne doma vo veku 72 rokov. White bol považovaný za jedného z najlepších rockových bubeníkov všetkých čias, ku kapele YES sa pripojil v roku 1972.

Japonské vydavateľstvo Red Rivet Records vydá toto leto slovenskej pagan metalovej skupine RAMCHAT výberové CD „Tryzny a tmy“. Album bude vybratý z ich prvých štyroch albumov a príznačne Japoncom aj z rarít, ktoré sa na CD ešte nikdy nevyskytli. Fanúšikovia sa teda môžu tešiť, že si v CD prehrávači konečne pustia piesne ako „Rúbali, sekali!“, „Tryzny a tmy“, „Krútňava“ či „Miesto, kde piesne umierajú“. Hrací čas bude cez sedemdesiat minút. Líder kapely, Hirax, sa k albumu vyjadril: „Už teraz je jasné, že album bude absolútnou raritou, náklad nebude veľký, do 500 kusov. Verím, že sa nám na Slovensko podarí dostať dostatočný počet nosičov, aby sa ušlo na každého. Fanúšikovia sa pýtajú aj na LP, ale to z tohto titulu určite nebude, podpísali sme zmluvu len na CD.“ Svoj piaty radový album vydajú RAMCHAT na jeseň tohto roka. Jeho pracovný názov je zatiaľ „Krveľ“. Kapela z neho práve zverejnila nový, slušne kontroverzný videoklip ku piesni „Už ti nepatrí“. – Tlačová správa

Sakis Tolis (ROTTING CHRIST) sa hlási o slovo s animovaným videoklipom ku skladbe „We the Fallen Angels“ z jeho debutovej sólovky „Among the Fires of Hell“ vydanej v marci tohto roka.

Legendárny Iggy Pop si 24. mája prevzal vo švédskom Štokholme cenu Polar Music Prize, ktorá je považovaná za hudobnú Nobelovku. Cenu založil v roku 1989 Stig „Stikkan“ Anderson, manažér skupiny ABBA. Známy textár bol tiež spoluautorom mnohých ich skorých hitov. Cena bola prvýkrát udelená v roku 1992. „Ada Osterbergová, švédska emigrantka, ktorá prišla do USA, adoptovala môjho otca Jamesa. Bola zdravotnou sestrou Červeného kríža a vychovávala môjho otca. Skvelí ľudia, skutoční ľudia. Nie som ani skvelý, ani skutočný. V tomto bode som mýtus. Našťastie aj hudba je formou mýtu. Všetka krása pochádza z viery v mýty, ale z času na čas sa musíte stať skutočným – ako gule. Tak som sa sem dostal. Takže keď premýšľate o hudbe, keď myslíte na túto cenu a ak si ma pamätáte, myslite na gule,“ povedal Iggy Pop pri ďakovnej reči. Komisia pre udeľovanie ceny Polar Music Prize uviedla: „So svojou skupinou THE STOOGES, ktorá definovala éru, vytvoril Iggy Pop zúrivo rockovú hudbu zmiešaním bluesových a free jazzových vplyvov s revom michiganského automobilového priemyslu. Odvaha, iniciatíva a surová sila, Iggy Pop vydláždil cestu punku a post-punku. Skupiny ako SEX PISTOLS, RAMONES, BLONDIE, SIOUXSIE AND THE BANSHEES, JOY DIVISION a Nick Cave kráčali v jeho stopách. Ako sólový umelec Iggy Pop nikdy nespomalil a namiesto toho posúval túto umeleckú formu vpred. Úplne jedinečný umelec, ktorý zosobňuje a stelesňuje to, o čom je rocková hudba.“