Banská Bystrica bude patriť slovenskému black metalu na čele s CEREMONY OF SILENCE a AUTUMN NOSTALGIE

Po dlhšej dobe sa v stredoslovenskej metropole uskutoční black metalová akcia.

CEREMONY OF SILENCE (Sk – B. Bystrica) – blackened death metal
AUTUMN NOSTALGIE (Sk – Šamorín, Trnava) – post black metal
MACHINA BAPHOMETA (Sk – Kežmarok, Prešov) – black metal
SOLIPSISM (Sk – B. Bystrica) – melancholic black metal

Sobota 4.6.2022, Banská Bystrica – Klub 77
Štart: 19:00, vstup: 10 eur

V banskobystrickom Klube 77 sa predstaví štvorica slovenských kapiel. Na domácej pôde vystúpi CEREMONY OF SILENCE, kapela, ktorá už so svojím prvým albumom prerazila do zahraničia. Album „Oútis“ vyšiel pod značkou amerického vydavateľstva Willowtip Records v roku 2019 a patril jednoznačne medzi najlepšie domáce nahrávky roka. Čaká vás veľká porcia disonatného death/black metalu

AUTUMN NOSTALGIE je kapela zo slovensko-maďarského pohraničia, ktorá má na konte už dva plnohodnotné albumy. Ide o post-black metal a poriadne atmosferickú záležitosť, ktorá si zaslúžila výborné ohlasy. Druhý album „Ataraxia“ vydalo známe vydavateľstvo Northern Silence. Pôvodne štúdiový projekt sa predstaví v Banskej Bystrici po prvýkrát.

MACHINA BAPHOMETA je na slovenskej scéne už pomerne známa kapela, predovšetkým zo svojich živých vystúpení a vynikajúcou hrou bubeníka Roba (tiež INFER). Minulý rok vydali východniari EP s názvom „Shame of The Proud Angel“, ktoré si môžete vypočuť na ich bandcampe.

Skupina SOLIPSISM paradoxne odohrala koncerty po rôznych slovenských mestách a dokonca aj v Brne, ale ešte ani jeden na domácej pôjde v Banskej Bystrici. Konečne je tu možnosť pre nich predstaviť sa domácemu publiku, a to s novým albumom „Our Night Never Ends“, ktorý vydali pod rumunským labelom Sun and Moon Records.

Plagát ku koncertu

Tlačová správa