HELLOWEEN majú nový 3D klip. Správy aj z táborov Floor Jansen, BLIND GUARDIAN či DECAPITATED

HELLOWEEN a DECAPITATED s novými klipmi. Floor Jansen, BLIND GUARDIAN a BELPHEGOR zverejnili nové skladby. KRISIUN vydajú nový album.

HELLOWEEN

Kapela HELLOWEEN natočila nový videoklip ku piesni „Best Time“ z aktuálnej dosky „Helloween“. 3D video s hosťujúcou Alissou White-Gluz (ARCH ENEMY) režíroval Martin Häusler, ktorý sa podieľal aj na predošlom klipe ku skladbe „Skyfall“. „V hlave som mal neo-noirovú atmosféru z 80. rokov. Riff bol pôvodne syntezátorový, ktorý sme neskôr upravili pre gitary. Formulácia – Budem mať najlepší čas svojho života – bola dosť spontánna, pretože som mal silný pocit nechať minulosť za sebou a využiť deň. Andimu (Deris) sa táto myšlienka okamžite zapáčila, rovnako ako refrén, a spoločne sme vytvorili skladbu tak, ako ju môžete počuť,“ povedal gitarista Sascha Gerstner. Skladba vyšla aj ako samostatný singel na dvanásťpalcovom vinyle.

Speváčka Floor Jansen (NIGHTWISH) vypustila do sveta nový singel „Storm“, ktorý podporila aj videoklipom. „Je pripravených oveľa viac skladieb, ale žiadny album, pretože to nemá zmysel. Kvôli pandémii je celý cyklus okolo NIGHTWISH stále nedokončený. Dovtedy nemôžem prísť so sólovým albumom, pretože potom by som tiež chcela urobiť nejaké sólo vystúpenia, urobiť tomu propagáciu, a na to nie je čas – čo je samo osebe luxusný problém. A s touto popovou hudbou je to odlišné – môžete vydávať single. Nie je to svet založený na albumoch, je to úplne iné,“ vyjadrila sa Floor Jansen v nedávnom rozhovore pre FaceCulture.

Nemecká formácia BLIND GUARDIAN zverejnila novú a klipom podporenú skladbu „Blood of the Elves“ z chystanej štúdiovky „The God Machine“. Dátum vydania je stanovený na 2. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Blood of the Elves obsahuje dosť tvrdé pasáže, ktoré si snáď zanietený fanúšik BLIND GUARDIAN užije. Inštrumentálne má skladba príťažlivosť deväťdesiatych rokov, ktorá sa dobre mieša s vokálnymi časťami. Refrén je aj napriek svojej zložitosti veľmi spevavý. Pieseň je inšpirovaná sériou videohier „Zaklínač“ a klip od Dirka Behlaua do toho dokonale zapadá,“ uvádza spevák Hansi Kürsch v tlačovej správe.

Poliaci DECAPITATED sa hlásia o slovo s novým videoklipom ku skladbe „Iconoclast“ s hosťujúcim Robbom Flynnom (MACHINE HEAD). Pieseň pochádza z ich čerstvo vydanej radovky „Cancer Culture“. „Zdá sa to, ako celá večnosť, päť rokov od nášho posledného albumu „Anticult“, 16 mesiacov prác na albume „Cancer Culture“ a takmer ročné čakanie, kým sa s vami môžeme oň konečne podeliť. Očakávajte rôzne skladby, vynikajúcu produkciu, fantastický artwork a samozrejme, ako vždy, niečo, čo ste od DECAPITATED ešte pravdepodobne nepočuli. Na oslavu tohto dňa sme sa rozhodli vydať videoklip ku piesni „Iconoclast“. Pri tejto príležitosti sme sa vrátili do štúdia, kde to všetko začalo, kde sme nahrali bicie na album, aby sme opäť cítili tú neskutočnú energiu na vytvorenie videa. Ako asi viete, máme výnimočného hosťa, metalovú legendu a nášho priateľa Robba Flynna. Jeho časť skladby sa stala jednou z mojich najobľúbenejších častí tohto albumu. Je to obrovská česť, mať ho v tomto projekte. Pieseň je iná, nevyvolávajúca šialenstvo, ako väčšina skladieb na tejto platni, ale stále silná, rýchla a zdrvujúca,“ povedal líder kapely Waclaw „Vogg“ Kieltyka. „Keď mi Vogg skladbu poslal, bol som ohromený jej melodickou sekciou uprostred. A keď mi povedal, že sa volá „Iconoclast“, vedel som presne, čo treba povedať. Iconoclast (obrazoborec) je ničiteľ obrazov používaných pri náboženskom uctievaní. Skladba je adresovaná fašistickému evanjelickému hnutiu, rastúcemu po celom svete. Krutým mužom, ktorí chcú svoju krutosť ukryť pod plášťom viery a fanatizmu,“ doplnil Robb Flynn.

Rakúski neznabohovia BELPHEGOR zverejnili novú skladbu „Virtus Asinaria – Prayer“ z chystanej dosky „The Devils“. Tá uzrie svetlo sveta 24. júna prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Naše nové video spája živé vystúpenie s intímnym rituálom síry, vášne a krvi. Povstane kacír z mäsa a žiadostivosti! Znamená to to, za čím BELPHEGOR vždy stáli. Sloboda a večný duchovný a telesný prejav sexuálneho hriechu na tomto prehnitom svete!“ okomentoval skladbu líder skupiny Helmuth.

Brazílski death metalisti KRISIUN oznámili, že 29. júla im prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records vyjde nový album „Mortem Solis“. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Serpent Messiah“.