Po 13 rokoch vyšiel nový album legendárnych DEPRESY, Gothoom skompletizoval svoj line-up

Dlho očakávaný nový album DEPRESY je fanúšikom k dispozícii. Festival Gothoom s kompletným line-upom. BLOODY REDEMPTION a FORREST JUMP zverejnili nové skladby. WORMROT bez speváka a manažérky.

DEPRESY

V ostatných dňoch oficiálne vyšiel nový album „Psycold“ od legendárnej trenčianskej formácie DEPRESY. Fanúšikovia na novinke nájdu 8 piesní so stopážou 41 minút. V rámci digitálneho streamu je dostupný na Bandcampovom profile skupiny (TU). Objednávky fyzických nosičov je možné adresovať priamo kapele. V príprave je taktiež aj nový merchandise.

Organizátori festivalu Gothoom skompletizovali súpisku kapiel pre blížiaci sa 11. ročník. Line-up uzatvárajú BEHEADED z Malty a Švajčiari AS THE SUN FALLS. Česko-slovenskú scénu zastupujú INFER, NAHUM, ADOR DORATH, DYSANGELIUM a MIVEDANTAL. Festival sa uskutoční 21.7 – 23.7. 2022 na malom letisku v obci Tekovský Hrádok pri Leviciach.

Finálny plagát Gothoom 2022

Domáci old school death metalisti BLOODY REDEMPTION sa hlásia o slovo s novou skladbou „Vultures Waiting“ z chystanej dosky „Hit to the Gore“. Dátum vydania je stanovený na 24. júna prostredníctvom čínskeho vydavateľstva Awakening Records.

Česká formácia FORREST JUMP zverejnila klipom podporený nový singel „Zafúkané“. Ide o prerábku skladby od skupiny FLERET. „Čekání na první zvukovou stopu znovuzrozených FORREST JUMP je ukončeno! Kapela nahrála poprvé ve své kariéře předělávku a vybrala si pro ni píseň jejich srdcím velice blízkou. Metaforicky ztvárněná cesta životem klipem k Zafúkané začíná psát novou kapitolu v almanachu FORREST JUMP,“ píše sa v tlačovej správe skupiny.

Zo singapurskej mlátičky WORMROT odišiel vokalista Arif a manažérka Azean. „S ťažkým srdcom oznamujem, že ja, Arif a Azean sme sa opustili WORMROT. Chvíľu sme o tom uvažovali, kým sme dospeli ku konečnému rozhodnutiu. Prešli sme mnohými osobnými ťažkosťami a to si vyžiadalo daň na našom duševnom zdraví a pohode. Toto je najlepšie. Existuje mnoho ďalších faktorov, ktoré sú príliš osobné na zdieľanie. Bolo to ťažké rozhodnutie, ale naša rodina je našou prioritou a nechceme zdržiavať kapelu. Tiež musím prestať predstierať, že mám stále záujem byť v kapele. Je to nesprávne a neúctivé voči Rasyidovi a Vijeshovi, ktorých považujem za súčasť mojej rodiny. Najlepší ľudia, s ktorými som kedy hudobne spolupracoval. Kapele a jej budúcemu úsiliu želáme len to najlepšie. Album „Hiss“ je môj posledný,“ napísal Arif Suhaimi v oficiálnom vyhlásení. „Ďakujeme Arifovi za to, že 15 rokov svojho života venoval WORMROT. Ďakujeme tiež Azean za to, že bola počas rokov spoľahlivou matkou kapely. Muselo to byť ťažké rozhodnutie, ale rozhodnutie, ktoré z celého srdca rešpektujeme. Ďakujem Arifovi a Azeanovi za nezabudnuteľné spomienky. Prajeme šťastie vašej rodine. Na záver sa všetkým ospravedlňujeme, že smeo tom informovali práve teraz. Aj keď sme sa snažili nájsť ten správny čas, aby sme neovplyvnili ani nezasahovali do propagácie a vydania nášho pripravovaného albumu, v skutočnosti správny čas neexistuje. Od 1. júna 2022 bude WORMROT pokračovať bez Arifa,“ dodala kapela. Ešte dodáme, že ich nový album „Hiss“ vychádza 8. júla prostredníctvom vydavateľstva Earache Records.